Как най-бързо да изсушите домашния суджук - изпитан метод

30 Ноември, 2024 12:29 1 789 12

  • суджук-
  • сушене

От ключово значение е при пълненето на червата да не остане никакъв въздух

Как най-бързо да изсушите домашния суджук - изпитан метод - 1
Снимкa: Shutterstock

Всяко семейство има собствена рецепта за приготвяне на домашно изсушен суджук, като основните разлики са във вида и пропорциите на продуктите, които се използват за приготвянето му.

Независимо от вида на вложените продукти, общото между всички суджуци е, че се подчиняват на едни и същи правила при сушенето.

Сместа от кълцаното месо и подправките се пълни в естествени черва, връзват се в краищата, придава се традиционната форма на суджука и се притиска, преди да се окачи за зреене и сушене.

Процесите на зреене и сушене са не по-малко важни от качеството на месото и подправките, от които се приготвя суджукът. За да бъде вкусен и качествен, важно е да знаете правилата и тънкостите, свързани с въпроса как се суши суджук.

От ключово значение е при пълненето на червата да не остане никакъв въздух. Мястото, на което се оставят суджуците, за да узреят, трябва да е хладно, а температурата там - относително постоянна. Важно е и да е проветриво.

В началото - първите 4-5 дни - суджукът изисква да му отделите време и внимание - необходимо е да го заглаждате, за да запазите първоначално придадената форма на подкова, както и за да гарантирате, че няма да остане въздух в червата.

Последната стъпка е притискане на суджуците за около ден, за да се сплескат, последвано от окачването им на хладно и проветриво място, където да изсъхнат.

Проявете търпение. Средно месец ви е нужен - от 20 до 40 дни, което зависи от избора на месото, за да е готов суджукът ви за консумация. Поднесете с домашно червено вино - златна класика, която ще превърне дома ви в притегателно място за роднини и приятели, пише actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най бързо е като

    6 6 Отговор
    го дам на град Козлодуй да духляви
  • 2 бушприт

    6 10 Отговор
    Домашният ми суджук трябва да е овлажнен. Това прави моята мома. С устичка и пипинка.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БРАВО

    12 4 Отговор
    Един ден не е достатъчен за притискане. Но банкянския крадец няма такива проблеми, той ги краде готови.
  • 5 Смешки

    14 2 Отговор
    Венито уж разбира от всЕкакви суджуци, ама тук матряла...Къде е съветът за най- бързо сушене, че никой не разбра?
  • 6 Факт

    6 5 Отговор
    Ако е с повече мазно, се скапва по-бързо.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 пий кислол

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Защо":

    да са упокоиш
  • 10 Бански старец

    1 1 Отговор
    Много моми ми търсеха суджука да го похапват . Но към ден днешен няма търсене
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.