22 Декември, 2019 21:13 3 500 19

Осъдиха казанджия, пребил клиент, критикувал ракията му

  • темида-
  • побой-
  • казанджия

Ракията обаче не се била харесала на началника

Осъдиха казанджия, пребил клиент, критикувал ракията му - 1
Снимка: БГНЕС

Служител на казан за варене на ракия в Нови пазар бе осъден на пробация заради нанесена лека телесна повреда на човек, който изразил мнение, че ракията му не е много добра. Той бил санкциониран от Районния съд, а по-късно наказанието е потвърдено и от Окръжния съд в Шумен.

Двамата мъже се познавали от казана, където пострадалият варил ракия за своя шеф.

Поводът за разправията било обаждане, в което казанджията попитал дали шефът на мъжа е доволен от алкохолната напитка, информира "Дарик нюз".

Ракията обаче не се била харесала на началника, затова вероятно засегнат казанджията отправил обиди по телефона. Другият мъж се ядосал и заедно със свой колега отишъл до казана, който се намирал в края на Нови пазар.

Там мъжете се скарали. Казанджията ударил в лицето клиента. Други хора ги разтървали и така разправията приключила.

На другия ден пострадалия започнал да се храни трудно, което наложило консултация с лекари от болницата в Шумен. Там се установило, че има наранявания в устата.

Съдът осъдил казанджията на пробация за 6 месеца, както и да заплати 500 лева обезщетение на пострадалия, въпреки че той искал 4700 лева.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боли ги ишиаса

    13 5 Отговор
    Справедливо е некадърния казанджия да изпие това, което си е сварил, а после, ако още вижда да пробва пак да го тресне ;)

    Коментиран от #17

  • 2 МАГАРЕ

    16 0 Отговор
    Той отишъл да се разправя,после мрънка.Какъвто е бил материала такава и ракията
  • 3 Aнонимен

    5 15 Отговор
    A знаете ли колко нелегални казанджии има! A знаете ли че умишлено пишат по-малко литри ракия тяхните клиенти да плащат по малко акциз! Продават или преваряват остатъка от материала ( Водка ) и не плащат и лев!!

    Коментиран от #5

  • 4 Ххх

    16 0 Отговор
    Нещо не ми е много ясно защо са се скарали. И за какво точно е виновен казанджията. А иначе имам някаква представа от нещата, и аз съм ходил на казан. Но по принцип качеството на ракията зависи от материала, от който се изварява. Т. е. ако материала - кашата е некачествен, няма как да се получи хубава ракия, колкото и да се старае казанджията. Много е важно от какво е материала и дали се изварява в момента, в който ферментацията е приключила. Ако се изварява по - рано, кашата няма да е изцяло ферментирала и добивът ще е по - малък. Ако се изчака повече след приключване на ферментацията започва процес по превръщане на алкохола в оцет и ракията почва да киселее. Но и подготовката на материала, и избиране на момента за изваряване са от клиента, казанджията няма отношение към тези неща. Ходил съм на казани, при които изваряването става с дърва. Задължението на казанджията беше да почисти и измие казана от предното варене, да зареди казана или да наблюдава зареждането, след което да постави капака на казана и да го уплътни, така че да не изпуска алкохолни пари при варенето. Оттам нататък задължението по изваряването е на клиента - да запали огън и да го поддържа с оптимална сила, така че изваряването да е качествено. Чувал съм за по - нови казани, които са на газ. Там предполагам задължението на казанджията е да следи процеса на изваряване, в смисъл огъня да не е твърде силен и да се получи некачествено изваряване с примес на по - кисела фракция от материала. Н

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Ххх

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Aнонимен":

    Остатъка от материала е паток, а не водка.
  • 6 Много изчерпателно

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Браво, 1000 плюса! Аз лично не ги знаех тези работи, но ми хареса как си го обяснил и ми стана ясно!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Браво Пешо

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "пешо от панелката":

    Ако чуеш някъде да търсят някой да пробва безплатно, само пиши ще отида да им поработя! Е това е работа за мен!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ххх

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "пешо от панелката":

    Нещата са субективни, и всеки си преценява кога да прекрати изваряването на ракията и оставя по - слабата за паток. Но има и хора, които правят двоен препек, т. е. цялото изварено количество отново се преварява, след което се разрежда с вода на подходящ градус. Така по - добре се изчистват киселите жилки в ракията.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 СссереМ

    2 4 Отговор
    Егати алкохолиците сте всичките.

    Коментиран от #14

  • 13 дето

    2 0 Отговор
    сме пили,не сме се изложИли,дето сме работИли,не сме повторИли.
  • 14 Враца Баце

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "СссереМ":

    По-добре алкохолик, отколкото духовна мастия.
  • 15 123

    4 0 Отговор
    Лоша ракия НЕМА! Има слаби пиячи! За какво са се карали, да им се чудиш?!

    Коментиран от #16

  • 16 ще обижда ракията

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "123":

    Да се радва, че не го е утрепал.
  • 17 Казанджията ви дава под наем

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "боли ги ишиаса":

    Казана.Вий кьв материал сте си подготвили той не знае.Поговорката е кьвто материала такава е ракията.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Кромуел

    1 0 Отговор
    Много е важно казаня от какъв матреал Е,неръждавайка ,алуминиев,меден.Важно е казаня
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове