Столичната организация на Българския Червен кръст (СО на БЧК) преизбра проф. Здравко Маринов за председател по време на Общото си отчетно-изборно събрание.
Делегатите единодушно гласуваха „за“ преизбирането на проф. Здравко Маринов за председател на Столичната организация на БЧК. За заместник- председатели са избрани проф. Николай Изов и д-р Ирена Димитрова.
След избиране на председател и заместник-председатели беше приет план за работа на Столичната организация на БЧК през 2025 г.
Сред основните приоритети в плана за 2025 г. са посочени утвърждаване ролята на Столичната организация на БЧК като важен обществен фактор на местно ниво при реализирането на хуманитарни дейности в като динамично променящата се социално-икономическа среда; подготовка и поддържане на високо ниво на готовност на организацията като партньор на местната власт за ефективни действия при бедствени и кризисни ситуации за опазване на живота и здравето на населението; утвърждаване и разширяване на ефективни партньорства с местната власт, институциите, корпоративния и неправителствен сектор за осъществяване на широка обществена подкрепа в реализиране на мисията на организацията.
Делегатите избраха и членове на Столичния съвет на БЧК. Членове на Столичния съвет са председателят проф. Маринов, заместник председателите проф. Николай Изов, д-р Ирена Димитрова и Анета Янакиева, Антон Борисов, Валентин Добрев- нов член, д-р Величка Терзиева, Екатерина Дюлгерова (нов), д-р Ива Левкова, Иван Арнаудов, Мая Зафирова, Стояна Живкова, Христо Григоров
За членове на Столичната контролна комисия на БЧК бяха избрани Зоя Дамянова, Мима Ангелова, Радосвета Господинова. Бяха избрани и делегати за общото събрание на БЧК, което ще се проведе тази година.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Честито
22:56 06.03.2025
2 Мафия вчера
23:03 06.03.2025
3 🤔Храната скъпа, Яжте дървета?❤️😁
Учените призовават да вземете пример от бобрите - това ще ви помогне да останете млади / Руска пролет
Учените призовават да вземете пример от бобрите-това ще ви помогне да останете млади.
"Учените са доказали, че дъвченето на дърва увеличава мозъчната активност. Това силно повишава нивата на антиоксиданта глутатион в мозъка и може да подобри паметта и когнитивната функция. Учените сравняват дъвченето на дървени пръчки и дъвки от 52 ученици. Дъвченето на дървото дава забележимо увеличение на глутатиона, за разлика от дъвката.
Само пет минути дъвчене на дървото са достатъчни, за да се забележи ефектът. Но по-дългата процедура може да засили резултатите. Яденето на по-твърди храни може да бъде естествен начин за засилване на антиоксидантната защита на мозъка".
00:24 07.03.2025