Отказът от порция червено или преработено месо дневно и замяната ѝ с пилешко или риба, намалява риска от ранна смърт в следващите 8 години със 17 процента, пише в. "Дейли мейл".
Ако в менюто си заменим пържолата с ядки, намаляваме риска си от ранна смърт с още повече - с 19 процента. С яйца - с 10 процента, а с пълнозърнести храни - с 12 процента.
Изследването било осъществено от учени от Харвардския университет. Те ни уверяват, че ако заменим двете парчета бекон, една наденичка или дневния си сандвич с шунка с риба, ще снижим смъртността си с 25 процента. Ако ги заменим със зеленчуци ще увеличим дълголетието си с 18 процента.
Консумацията на червено и обработено месо увеличава риска от ранна смърт, било установено от изследване, обхванало 81 хиляди американски граждани. Участниците променили хранителните си навици и били изследвани отново след осем години.
Тези от тях, които увеличили консумацията си на червено или преработено месо с половин ястие, увеличили риска си от смърт в следващите 8 години с 10 процента.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Бачо Киро
17:10 13.06.2019
2 Мустафа
Идете в парка и се посмейте две три минути на тези дето тичат !
17:12 13.06.2019
3 Обикновен човек
17:20 13.06.2019
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 дамммм
17:37 13.06.2019
6 Да, ама не
17:44 13.06.2019
7 Песимист
Коментиран от #10
17:44 13.06.2019
8 писна ми !
17:57 13.06.2019
9 Николай
18:14 13.06.2019
10 Николай
До коментар #7 от "Песимист":
Прасетата ядат всичко и умират от естествена смърт по Коледа18:16 13.06.2019
11 ФИНЦИ
21:03 13.06.2019
12 гост
21:25 13.06.2019
13 Георги
Коментиран от #14
21:25 13.06.2019
14 сланинката
До коментар #13 от "Георги":
Точно !Яжте и си пийте от всичко но с мярка!23:35 13.06.2019
15 Този коментар е премахнат от модератор.
16 Гост
08:44 14.06.2019
17 ИВАН
10:35 14.06.2019
18 666
11:52 14.06.2019
19 Емил
13:55 14.06.2019