Оказва се, че домашно приготвената зимнина подсилва имунитета. В студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев обясни, че векове наред киселото зеле е бил единственият източник на витамин Ц за българите.
„В луканките, саламуреното сирене и киселото мляко се съдържат лактобацили, които са много полезни за човешкия организъм. Киселото зеле и туршиите ферментират благодарение на дрождите. Те са толкова полезни, че много фирми на Запад от години предлагат клетъчните им стени като имуностимулатор”, разкри професорът. Той обаче подчерта, че организмът ни има нужда от почивка и от витамините, и от антиоксидантите.
Проф. Кантарджиев коментира и настъпващия грип у нас. „Все още не сме достигнали нивата на заболеваемост от миналата година по това време. Пик се очаква в края на януари и началото на февруари, отбеляза бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Не ги слушайте бре
11:39 17.12.2024
3 др Гей Билтс
11:39 17.12.2024
4 Дърт Вейдър
11:55 17.12.2024
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Павел пенев
12:20 17.12.2024
7 Отвратеняк
До коментар #1 от "гpoбap-eкcxyматop":
Време е да престанеш с глупостите, които ръсиш! Отврат!Коментиран от #9
12:57 17.12.2024
8 бай Ставри
13:13 17.12.2024
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Механик
ЕС още преди доста години издаде строга заповед с която се забранява продажбата на такава храна. Разбира се пак в "името на нашето здраве".
Агенцията по храните ходи по кооперативните пазари и пише актове на разни бабичици, за това ,,че продават кисело зеле, зелев сок и трушийки.
13:41 17.12.2024
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Тома
13:56 17.12.2024
13 яна
13:59 17.12.2024
14 Тошо
19:38 17.12.2024