Сезонът на дините ще подрани тази година. Това сочат агропрогнозите. Ще има ли достатъчно български дини на пазара и каква ще им е цената? Новата мода е любимият на мнозина плод да е без семки, пише Нова телевизия.
Пламен Янчев и брат му Иван имат стопанство. Очакват с нетърпение първото бране след около 10 дни. Те потвърдиха, че действително тази година сезонът е подранил. „Имаме надежди за стабилен пазар и нормални цени както за нас, така и за крайния потребител”, заяви производителят.
Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 14 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 редник
А отговор ще има ли?...
09:47 15.06.2024
2 Уса
09:47 15.06.2024
3 От село
Коментиран от #8
09:50 15.06.2024
4 Ало Антония
09:53 15.06.2024
5 Хасковски каунь
Коментиран от #9
09:55 15.06.2024
6 123
09:56 15.06.2024
7 Мда
10:12 15.06.2024
8 ЕДНА
До коментар #3 от "От село":
НЕ СТИГА ЛИ10:16 15.06.2024
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 плюс минус
Ягодите - на пазара вече не пишат какви са сортовете, само пише "български" . Уж. Варя конфитюр и раз - сокът им става рядък. Защо ли? От сорта ли, от захарта ли? Затвориха захарните заводи, остана само един в Горна Оряховица. На сайта им пише, че в края на 2010 година ЕС е забранил да се прави захар от цвекло, а от вносна захарна тръстика.
Дините - помня ги толкова сладки мичуринки, беше преди повече от 30 години, а днес - безвкусни. Откъде ли са?
10:32 15.06.2024
11 Пъпеш
10:36 15.06.2024
12 Гост
Коментиран от #15
11:42 15.06.2024
13 Това не е диня
11:58 15.06.2024
14 Име
07:37 16.06.2024
15 такава диня
До коментар #12 от "Гост":
съм хапвал 1985та във Велико Търново. Добре се движат испанците.15:16 11.07.2024