Обзавеждането за кухнята е сред най-важните моменти при изграждането и ремонта на един интериор.
Жилищата в големите градове често са по-компактни. Затова е важно подредбата на шкафовете да съчетава удобството на готвенето с особеностите на помещението, в което се намира. В днешно време храната става разнообразна и мултинационална. Това пък изисква повече място за съхранение на продукти и електроуреди. Кухнята най-често се намира в дневната, затова тя трябва да има представителен вид.
Кои са тенденциите в моделите на кухните, според дизайнерите на „Хаусмайстер”?
Хит сред кухните са моделите без дръжки. Под работния плот е вграден специален алуминиев профил, който улеснява отварянето. Горните шкафове също имат профил, който позволява лесен достъп. Тази система, освен, че дава модерна визия на кухнята е много практична, защото вратичките не се замърсяват отпред.
Lube Italia
Механизмите са втория компонент, неразделна част от една модерна кухня. Дори да се проектира кухня в класически стил, тя може да притежава удобни приспособления за всяка дейност. Плавно затваряне на чекмеджета и врати, изтеглящи се контейнери за бутилки, органайзери за прибори и подправки – разнообразието е огромно.
Blum
Когато става въпрос за работния плот, повечето домакини търсят материал, който да е устойчив на трудоемка дейност като приготвянето на храна. Той трябва да издържа на горещи съдове, да е износоустойчив, да не се наранява лесно и да изглежда красиво. В момента най-разпространените варианти за работната повърхност са ламинирания плот и плотът от технически камък. Техническият камък е по-висок клас, но той е с по-висока цена. ,
Последната част, без която една добра кухня не може е осветлението. В помещението общата светлина е добра за разговори, но е недостатъчна за по-прецизна дейност като миене, рязане, оформяне и украсяване. Най-удачно е да има вградена LED лента над работния плот, по цялата дължина на кухнята. Работата на добре осветен плот е удоволствие. Ивицата светлина под шкафовете е и много красиво естетично решение.
Инж. Мария Хаджиниколова
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА