8 Декември, 2020 11:03 5 380 29

Сервитьорка получи $ 2000 бакшиш за бавно обслужване

  • сервитьорка-
  • бакшиш-
  • заведение-
  • тексас

 На нея обаче не ѝ се полагал и цент от щедрата сума заради политиката на заведението

Сервитьорка получи $ 2000 бакшиш за бавно обслужване - 1
Снимка: shutterstock

Сервитьорка от ресторант в Тексас получи огромен бакшиш от 2000 долара и то в смяна, в която ѝ се налагало постоянно да се извинява за бавното обслужване, съобщи RT. На нея обаче не ѝ се полагал и цент от щедрата сума заради политиката на заведението сервитьорите да не взимат повече от 500 долара бакшиш, предава DarikNews.

Емили Бауър, която постъпила 2 седмици преди това в ресторанта Red Hook Seafood and Bar, разказа пред местните медии: „По време на моята смяна в неделя, в която трябваше да сервирам на много маси, многократно се извинявах на гостите за бавното обслужване“.

И тогава клиент, собственик на три ресторанта, показа съпричастност към сервитьорката: гостът ѝ връчи бакшиш от 2000 долара.

„Весела Коледа! Продължавайте да работите усилено!“, написа още той към сметката.

Емили Бауър, която е майка на 2 малки деца, разказа как е била трогната от неочаквания жест: „Никога не съм имала Коледа, в която да имам възможност да харча много за тях“, обясни тя.

В крайна сметка, въпреки правилата в ресторанта, вдигнатият медиен шум принуди собствениците на заведението да изплатят цялата сума от бакшиша на своята сервитьорка.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    4 46 Отговор
    Какви прахосници има само по света, аз една стотинка бакшиш не съм оставил през живота си, тоя да се прави на тарикат 2 бона оставил.

    Коментиран от #4, #5, #29

  • 2 КОТарАК

    8 2 Отговор
    добра реклама
  • 3 Повтаряте се факти

    14 3 Отговор
    Забравяте ли , че повтаряте статиите
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 иван

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    това, че един бакшиш не си оставил през живота си, говори много лошо за теб.....

    Коментиран от #6

  • 6 Щерю .

    11 6 Отговор

    До коментар #5 от "иван":

    И много хубаво прави човека, че не оставя бакшиш оставянето на бакшиш в България стимулира собственниците на ресторанти и кръчми да неплащат осигуровки и нормална заплата на персонала си няма случайни неща. В другите страни персонала работи на час а дали има клиенти или няма персонала това не го интересува .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Щерю .

    7 7 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    Кире тоя от коментар 4 е явно някой кръчмар или някое сервитьорче, което се мъчи да ти дава акъл как да си харчиш парите все едно да плащаш за едно нещо два пъти няма как да стане да отиват да работят в мините или строителството, че да видят как се изкарват кървави пари с тежък труд и тогава да ги харчат както искат.

    Коментиран от #17

  • 10 Колега

    6 1 Отговор
    Мдаа, Американците знаят как да ти извадят душата, но ннякой са доста щедри. Преди като работих на круизните кораби бяхме взели 3.000$ бакшиш за един рожден ден на една група, но го делихме 5 човека . най големия индивидуален бакшиш който си е за мен от 1 клиент беше 800$ но за целия круиз(цяла седмица). Иначе нормалното е да ти оставят двайсетачка за вечеря на 2 или 4 човека. Така ако заплатата ми беше около 150$ на ден типса идва почти още толкова. С тях обаче трябва да знаеш как да си изкараш парите - да ги забавляваш да им добавиш нещо дребно бонус..ако само носиш чиниите и бягаш няма да видиш нищо ,че и ще се оплачат от теб.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Опа

    8 2 Отговор
    Някой бай ганьовци са горди с това че не са били дали и стотинка отгоре на човек който се е старал да им угоди. Верно ,че в мините и строителството бакшиш няма , но пък всеки е свободен да се преквалифицира и работи навсякъде. В добър ресторант в България заплатата ти ще е 1500лв, а бакшишите още 2х толкова.

    Коментиран от #14

  • 14 Клиент

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "Опа":

    На кое викаш угаждане бе приятел, на сервирването и отсервирването ли бе???Ами това влиза също в цената на сметката или щото сервитьорката ми била отсервирала според теб трябва да и оставя бакшиш ли ???????
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 БЕ ТО И АЗ

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Киро":

    Имам 2 хотела и три таверни на морето......ама в хороскопа.......
    И ти така.......хахахаха.....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Някой повтаря, компресора

    1 1 Отговор
    Не му прави впечатление, а повтарянето на, статии му пречи, седи си у Варна, че тоз само на,, баба,, си не я показа....!
  • 19 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Киро":

    Имал си заведения а ? За мен си стотинкаджия ! А аз не работя не работя няма нужда
  • 20 Сервиторка 5 дни

    3 2 Отговор
    Я ше чакам да ми дадат бакшиш, не моем ли крадне една по голем сума, пък друг да наклеветим...!
  • 21 Джурналя

    3 2 Отговор
    Това ви е втората претоплена манджа от вчера! За идиоти ли ни имате!? А истината е, че май само толкова си можете!

    Коментиран от #24

  • 22 Отврат

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Киро":

    Алелелелеее, ти кaквa тop си, не е истина! Мечтая си никога да не познавам такава кaл! Значи на такива като теб и викат Нeчoвeци!
  • 23 асддса

    3 1 Отговор
    Историята не е вярна. Оказва се че тоя който е дал 2000 ги е дал с фалшива карта или не е приета и от ресторанта са дали като подарък 2000 на сервитьорката от тях си.
    Медиите просто са го обърнали зашото са безполезни както винаги.
  • 24 Бакшишко

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Джурналя":

    А и да не забравиш да оставиш бакшиш за претоплените манджи от преди няколко дена или седмица. И за произхода на продуктите няма да питаш всичко е домашно нари знаеш отговора. ХА ХА ХА
  • 25 Рибарче

    4 2 Отговор
    Много сте жалки кръчмарите в България.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Явно си от Партия герб..... След вас потоп. Прибрах те каквото можах.