„Плодовете и зеленчуците, които растат добре в горещо време, обикновено не обичат да се съхраняват в хладилника“.
Това разкри фермерът Ингрид Абрахам.
Имайте предвид, че има научно обяснение за това „нехаресване“. Ако се съхранява при ниски температури за дълъг период от време, вкусът, текстурата и хранителната стойност започват да се влошават, въпреки че срокът на годност се увеличава.
Това е така, защото дините съдържат ликопен, каротеноид, който може да помогне в борбата с увреждането на клетките в телата ни. Според проучване, в което експерти сравняват дини, държани при различни температури, е установено, че екземплярите, съхранявани на стайна температура, съдържат най-голямо количество ликопен.
Експертите препоръчват да ядете дини възможно най-скоро: колкото по-близо е датата на прибиране на реколтата, толкова по-вкусни ще бъдат те. И ако обичате охладени дини, не се притеснявайте - няма нищо лошо да поставите динята в хладилника няколко часа преди консумация.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 НА КРАСТАВИЧАР КРАСТАВИЦИ
САМО ЗА КАРТОФИ И ЗА МЛЯКО ОТ ПАЛЕСТИНСКИ КОЧОВЕ
....
10:59 23.06.2024
2 Новичок
11:02 23.06.2024
3 анон
11:06 23.06.2024
4 Аве
11:16 23.06.2024
5 Топла
11:29 23.06.2024
6 шаа
А бе не гледате ли какво преписвате? Вчера писахте да ядем кората на динята, днес да е топла като супа, щото динята обичала горещо, утре ще сервирате някаква рецепта да не мием динята, а направо да ѝ ближем отвън кората...
Запазете си съветите за себе си и си ги спазвайте колкото искате вътре в семейството.
11:33 23.06.2024
7 Пъпеш
11:38 23.06.2024
8 Злогош
11:43 23.06.2024
9 Студопор
11:51 23.06.2024
10 Еш па тия
12:40 23.06.2024
11 Ламбо
12:41 23.06.2024
12 Буха ха
14:13 23.06.2024