Полезните свойства на хляба са много и най-разнообразни, но зависят пряко от вида брашно, от което е направен, подчертават водещи диетолози и ендокринолози.
Според тях здравословният хляб съдържа много ценни хранителни вещества, сред които магнезий, калий, манган, мед, селен, цинк, витамини от група В, както и сложни въглехидрати и фибри. Ръженият хляб съдържа повече хранителни вещества от пшеничния, сочат експертите.
![Диетолози посочиха най-вредния и най-полезния хляб | ФАКТИ.БГ Диетолози посочиха най-вредния и най-полезния хляб](https://cdn4.focus.bg/fakti/photos/original/8e0/dietolozi-posochiha-nai-vrednia-i-nai-poleznia-hlab-2.webp)
Според тях най-здравословният хляб е от пълнозърнесто брашно. Той съдържа компоненти на зърнената обвивка, която притежава полезни вещества. Специалистите сочат белия хляб като вреден или в най-добрия случай безполезен за здравето, тъй като е източник основно на въглехидрати.
![Диетолози посочиха най-вредния и най-полезния хляб | ФАКТИ.БГ Диетолози посочиха най-вредния и най-полезния хляб](https://cdn4.focus.bg/fakti/photos/original/83a/dietolozi-posochiha-nai-vrednia-i-nai-poleznia-hlab-1.webp)
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ако
12:58 12.02.2025
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Тома
13:22 12.02.2025
4 Ха,
14:06 12.02.2025
5 Полезен заместител !
На Храната Няма !
14:18 12.02.2025
6 Стара чанта
14:26 12.02.2025