Химикът Николай Василиев, ръководител на катедрата на Факултета по природни науки в Държавния педагогически университет, заяви, че най-добрият вариант за затопляне на храна в микровълнова печка са керамичните съдове.
Ако съдовете са изработени от полиетилен с висока плътност или пластмаса и имат етикет "Микровълнова печка", също са подходящи. Тези съдове също са обозначени с двойка или петица в триъгълник.
Ако няма такова етикетиране, това означава, че пластмасата отделя токсични вещества в храната при нагряване. Да не говорим за факта, че такава пластмаса може да се разтопи при високи температури, казва още специалистът.
Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 8 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Гювеч
17:42 19.07.2024
2 Бай Иван - Циганина
18:38 19.07.2024
3 ганю
не струва както и съдовете
само бездарни кръгли идиоти
ползват такава простотия
06:16 18.08.2024