Авокадото е истински герой в модерната кухня – универсално, вкусно и перфектно за салати, сандвичи, смутита или любимия ни тост с гуакамоле. Но ако сте почитатели на този суперплод, със сигурност сте се сблъсквали с проблема на „перфектната зрялост“. Едва ли има нещо по-разочароващо от горчиво недозряло авокадо или презряло и неапетитно плодче.
Ако имате нужда от узряло авокадо веднага, не се притеснявайте – има лесен и бърз начин да го подготвите за консумация, благодарение на метод, споделен от Taste of Home. Всичко, от което се нуждаете, са микровълнова фурна и две минути.
Как да накараме авокадото да узрее само за 2 минути
- Разрежете авокадото наполовина и отстранете костилката.
- Увийте всяка половина в подходящо за микровълнова фолио.
- Загрейте в микровълнова печка на висока температура за две минути.
- Оставете авокадото да се охлади, след което го изплакнете под студена вода, за да спрете процеса на готвене.
- Разопаковайте и се насладете на авокадото – готово е за всичко: намазване на тост, нарязване в салата или пюриране за гуакамоле.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 имаджин
13:48 11.12.2024
2 Анoнимен
ВЪЛНИТЕ НА МИКРОВЪЛНОВАТА УНИЩОЖАВАТ ВСИЧКИ ПОЛЕЗНИ ВЕЩЕСТВА ЗА СЕКУНДИ.
НЕ ЯЖТЕ ХРАНИ ТОПЛЕНИ НА МИКРОВЪЛНОВА.
Коментиран от #3
16:27 11.12.2024
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Гацо
17:59 11.12.2024