30 Август, 2024 10:05 2 251 14

Рецепта на деня: Скумрия с ориз и праз лук

  • скумрия-
  • риба-
  • ориз-
  • праз лук-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Лесна и вкусна печена риба на фурна

Рецепта на деня: Скумрия с ориз и праз лук - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • скумрия - 2 броя;
  • ориз - 1 ч.чаша;
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.;
  • праз - 3 стръка;
  • олио - 5 с.л.;
  • маслини - 1/2 ч.ч.;
  • черен пипер;
  • сол.

Начин на приготвяне:

Нарежете на колеца праза. Сипете малко мазнина директно в тавата за готвене, загрейте на котлона и запържете за кратко праза.

Прибавете измития ориз и сипете чаша вода. Когато оризът набъбне, сипете и доматения сок. Поръсете с черен пипер и сол.

Почистете рибата и я нарежете на парчета. Наредете я в тавата с ориза, добавете маслинките. Сипете още две чаши топла вода и сложете тавата със скумрията в загрята на 200 градуса фурна. Печете скумрията за около 45 минути, пише ezine.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 7 Отговор
    Скумрия на жар или ел.скара с една бира и салата снежанка с ядки..........Бързо и качествено ядене и не скъпо.Ставаза половин час.ПС.Може и питкина скарата и ще бъдат много трайни за разлика от хляба в лидл или била!!!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Град Козлодуй

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ВЯРНО
  • 3 мхаа

    9 9 Отговор
    Смрадливата скумрия да я плюскат копейките ние наблягаме на сьомгата.

    Коментиран от #11

  • 4 Идън

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Комбинацията от два животински източника на протеини- риба и мляко не е добра- също и мляко с бира. Снежанката с домашарка- двойно препечена. Баба ми правеше риба с праз и ориз- рибник за Никулден.

    Коментиран от #5, #8, #12

  • 5 Ццццц

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Идън":

    Какво доживях ! Жена да ми даде акъл , и аз веднага да се съобразя с него ! Особено за двойно препечената.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Идън":

    Пробвал съм го.Вземаш цедено мляко .то е като бита сметана.взимаш копър ,ядки орехи кашу може и бадем и ..Пистаци,малката внучка много обича шам фъстък...Слагаш в дървено хаванче.за 3-5 минути го правиш на прах може и по едро.събираш всичко и го слагаш в хладилника.Като изкараш,рибата от скарата си сервираш една хубава халба и пей сърце.Трябва да изчистиш скарата после...това е проблем,но......това е реалния живот!ПС.Тази салата е най лесна,ако имаш двор и чушки домати и тем подобни може и вегетериански шишчета да сложиш и други салатида се спретнат!

    Коментиран от #9

  • 9 Идън

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Хубава ти е рецептата за Снежанката- шам фъстъкът е много полезен. Само да се захлади времето и ще си направя. Риба не ям. и не понасям тази миризма.Огнената вода- глътчица пак когато навън е хладно-също полезно- подобрява кръвообръщението. Благодаря за рецептата- ако бях мъж щях шапка да ти сваля...Велик си.

    Коментиран от #10

  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Идън":

    Кулинарията както казваше покойната ми Майчица е второ по трудност от изкуствата на живота.Сега разбра ли защо съм с този ник...???
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ганю

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Идън":

    Риба не върви с ориз и боб това е само за прасета
    риба си подхожда със зеленчуци салата картофи пюре
    може и гриловани зеленчуци,гъби

    Коментиран от #13

  • 13 Идън

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "ганю":

    Рибник се прави с ориз и праз лук- тогава са пости и така тези, които не ядат риба- ядат постен ориз.

    Коментиран от #14

  • 14 ганю

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Идън":

    възможно е ала е похабяване на продуктите
    отвратително като вкус .и ориза и боба и скумрията
    са по вкусни по отделно отколкото в такава
    комбинация за пишман готвачи
    това и прасе няма да го яде
    на скумрията и подхожда само дори праз и лимон
    има такава рецепта става за 7 дни
    кожата се бели и се вадят костите
    става добре с картофи домат и босилек на фурна и т.н.