Необходими продукти:
- скумрия - 2 броя;
- ориз - 1 ч.чаша;
- доматен сок - 1/2 ч.ч.;
- праз - 3 стръка;
- олио - 5 с.л.;
- маслини - 1/2 ч.ч.;
- черен пипер;
- сол.
Начин на приготвяне:
Нарежете на колеца праза. Сипете малко мазнина директно в тавата за готвене, загрейте на котлона и запържете за кратко праза.
Прибавете измития ориз и сипете чаша вода. Когато оризът набъбне, сипете и доматения сок. Поръсете с черен пипер и сол.
Почистете рибата и я нарежете на парчета. Наредете я в тавата с ориза, добавете маслинките. Сипете още две чаши топла вода и сложете тавата със скумрията в загрята на 200 градуса фурна. Печете скумрията за около 45 минути, пише ezine.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
Коментиран от #2, #4
10:12 30.08.2024
2 Град Козлодуй
До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":
ВЯРНО10:17 30.08.2024
3 мхаа
Коментиран от #11
10:17 30.08.2024
4 Идън
До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":
Комбинацията от два животински източника на протеини- риба и мляко не е добра- също и мляко с бира. Снежанката с домашарка- двойно препечена. Баба ми правеше риба с праз и ориз- рибник за Никулден.Коментиран от #5, #8, #12
10:37 30.08.2024
5 Ццццц
До коментар #4 от "Идън":
Какво доживях ! Жена да ми даде акъл , и аз веднага да се съобразя с него ! Особено за двойно препечената.Коментиран от #7
10:41 30.08.2024
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
До коментар #4 от "Идън":
Пробвал съм го.Вземаш цедено мляко .то е като бита сметана.взимаш копър ,ядки орехи кашу може и бадем и ..Пистаци,малката внучка много обича шам фъстък...Слагаш в дървено хаванче.за 3-5 минути го правиш на прах може и по едро.събираш всичко и го слагаш в хладилника.Като изкараш,рибата от скарата си сервираш една хубава халба и пей сърце.Трябва да изчистиш скарата после...това е проблем,но......това е реалния живот!ПС.Тази салата е най лесна,ако имаш двор и чушки домати и тем подобни може и вегетериански шишчета да сложиш и други салатида се спретнат!Коментиран от #9
11:36 30.08.2024
9 Идън
До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":
Хубава ти е рецептата за Снежанката- шам фъстъкът е много полезен. Само да се захлади времето и ще си направя. Риба не ям. и не понасям тази миризма.Огнената вода- глътчица пак когато навън е хладно-също полезно- подобрява кръвообръщението. Благодаря за рецептата- ако бях мъж щях шапка да ти сваля...Велик си.Коментиран от #10
12:06 30.08.2024
10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
До коментар #9 от "Идън":
Кулинарията както казваше покойната ми Майчица е второ по трудност от изкуствата на живота.Сега разбра ли защо съм с този ник...???12:41 30.08.2024
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 ганю
До коментар #4 от "Идън":
Риба не върви с ориз и боб това е само за прасетариба си подхожда със зеленчуци салата картофи пюре
може и гриловани зеленчуци,гъби
Коментиран от #13
13:35 30.08.2024
13 Идън
До коментар #12 от "ганю":
Рибник се прави с ориз и праз лук- тогава са пости и така тези, които не ядат риба- ядат постен ориз.Коментиран от #14
14:13 30.08.2024
14 ганю
До коментар #13 от "Идън":
възможно е ала е похабяване на продуктитеотвратително като вкус .и ориза и боба и скумрията
са по вкусни по отделно отколкото в такава
комбинация за пишман готвачи
това и прасе няма да го яде
на скумрията и подхожда само дори праз и лимон
има такава рецепта става за 7 дни
кожата се бели и се вадят костите
става добре с картофи домат и босилек на фурна и т.н.
11:08 05.09.2024