Необходими продукти:
- 600 г телешки стек
- Черен пипер
- Сол
За соса:
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 40 масло
- 200 мл. готварска сметана
- 200 мл. телешки бульон
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. черен пипер
- 2 с.л. коняк
- 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Първа стъпка при подготовката за тази рецепта е да разрежете телешкия стек на 2 пържоли и да поръсите със сол и черен пипер. Загрявате в подходящ тиган зехтин и масло. Месото се запечатва по около 3 минути от всяка страна.
След това подгответе соса. В същата мазнина се слага останалото масло. Нарязаният на ситно лук се запържва за няколко минути. Добавя се скълцаният чесън и се поръсва с черен пипер. Налива се конякът и се фламбира. След това добавяте бульонът и сметаната. Сосът се кипва и след това температурата на котлона се намалява.
Сосът къкри още около 15 минути. Месото се връща в тигана и се полива с малко сос. Оставя се да загрее за още 2-3 минути, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Механик
Вие виждали ли сте колко струва кило телешко? А сметана? А коняк?
Който може да си позволи такова ядене, едва ли сам ще почне да си го прави. А тия които биха си го приготвили, едва ли имат пари за продуктите.
Подобни рецепти са нонсенс.
Коментиран от #4, #9, #10
10:26 10.08.2023
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 един от стадото
До коментар #4 от "Отделно мисирката":
че месото не е телешко, а ако случайно е българско е от млекодайни крави. В Бя не се отглеждат месодайни. Най малкото пък ще колят телета..11:03 10.08.2023
6 Говеждото ,
11:38 10.08.2023
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Шиптарски бег
12:36 10.08.2023
9 Монтъор
До коментар #3 от "Механик":
смятай з по 40 лв /сурови/+още една за мен??? И не ми се смята! Та прав си.12:41 10.08.2023
10 манивелке
До коментар #3 от "Механик":
сменяш говеждото с руzzoфилско и воала21:07 10.08.2023