Необходими продукти:
- 600 грама грах;
- 600 грама пушени свински ребра;
- 2 глави лук;
- 2 моркова;
- 150 грама картофи;
- 2 броя дафинов лист;
- крутони;
- 20 грама масло;
- сол на вкус;
- черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Накиснатият грах е необходимо да го залеете с 1 литър вода, сложете на среден огън и го гответе за период от 3 минути, но след като заври.
След като направите това отцедете водата, залейте с ново количество вода около 1 литър и варете на за период от 3 минути. Като направите това отново изцедете водата, добавете 2,5 литра чиста вода и сложете на огъня.
Обелете и нарежете всички зеленчуци бавно и старателно. Вземете и нарежете ребрата и ги прибавете към граха и оставете да заврат. След което намалете огъня и оставете да къкри за период от 60 минути.
Когато времето мине извадете ребрата и премахнете месото от самите кости. В подходящ тиган разтопете маслото и запържете лука. След период от 3 минути прибавете нарязаните моркови и за пореден път запържете за още 3 минути.
Добавете към супата предварително нарязаните картофи. Прибавете към тях дафиновите листа и подправките. След период от няколко минути прибавете месото, оставете да заври хубаво и варете на слаб огън докато картофите не станат меки.
Извадете дафиновите листа и след това изключете печката. Накрая можете да добавите и малко количество крутони, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 жена
10:09 24.03.2025
2 Пич
10:10 24.03.2025
3 Хмм
10:11 24.03.2025
4 Всъщност,
10:14 24.03.2025
5 Хахахах
10:17 24.03.2025
6 ИВАН
Коментиран от #8
10:19 24.03.2025
7 гхи масло
10:22 24.03.2025
8 Кой
До коментар #6 от "ИВАН":
Ти пречи да пасеш, та ни се вреш на нас? Аз ям само месо и кръвната картина ми е като на 18 годишен! И никога не съм боледувал от нещо сериозно!10:22 24.03.2025
9 Не,
10:24 24.03.2025
10 ИВАН
10:35 24.03.2025
11 Радио Елто
10:47 24.03.2025
12 Анонимчо
11:01 24.03.2025
13 Катя
11:20 24.03.2025