За повечето собственици на барове и ресторанти в историческия център на Рим отварянето отново е по-скоро проблем, отколкото облекчение. След натрупване на дългове в продължение на месеци, един предприемач е отворил само един от двата си ресторанта в момента, но това не му е от полза, тъй като местоположението му е в район на столицата, базиран единствено на туризма, съобщава „Евронюз“, предаде агенция БГНЕС.
“Всички ние, които отворихме бизнес на този площад, смятаме, че това е фалшиво отваряне. Хората не са се върнали в офисите. Тази ситуация е в полза само на държавата, а не на нас. Разходите по поддръжката вървят, а приходи няма. Поне бих сервирал кафета, тъй като както виждате тук няма никой “, обяснява Вион Кери, управител на ресторант „Джорди”. На няколко метра е „Пиаца Навона“, едно от най-емблематичните и туристически места в италианската столица. Площадът е неразпознаваем и пуст. „Домициано“ е единственият ресторант, който е отворен отново само с двама от 35-те служители, които са работили преди настоящите ограничения.
“Решихме да отворим, за да дадем знак, че сме живи. Макар и без много надежда. Тук няма никой и без клиенти няма приходи. Наистина губим пари”, обяснява Мауро Пицути, управител на ресторант “Домициано” Собствениците на повечето фирми тук искат помощ, за да оцелеят.
“Историческият център на Рим е пуст. Не можем да разчитаме на туризма, защото, както виждате, това е напълно безсмислено”, заключава Пицути. Единствените клиенти са местните жители, които излизат в ограничени часове, за да избегнат поне за малко неизбежното седене у дома. „Прекрасно е да излезем и да направим нещо различно. Болно ни е да сме вкъщи и гледаме телевизия по цял ден!“, каза млада римлянка. В област Лацио, както и в по-голямата част от страната, правилото за жълтата зона ще остане в сила две седмици. След това ще бъдат прегледани данните за локалната честота на инфекциите. Очаква се, че новите ограничения допълнително ще навредят на сектора на хотелиерството.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 тарикату
Коментиран от #15
10:24 02.02.2021
2 Max
10:27 02.02.2021
3 Мъдър
10:30 02.02.2021
4 АБВ
10:30 02.02.2021
5 Леле
Коментиран от #11, #12, #14
10:31 02.02.2021
6 Къде е
10:34 02.02.2021
7 www
Коментиран от #9
10:34 02.02.2021
8 Айман
Скоро на клепоухите с косматите уши ще им се види нанагорно.
10:46 02.02.2021
9 Дедо Пенс
До коментар #7 от "www":
Я си пляскударим бабичката ...10:48 02.02.2021
10 английскатв
Недоизказаното е, кой нормален бизнесмен ще си отвори заведението на загуба и без клиенти? В такъв случай ще изчака още месец да се стопли и хората сами ще го потърсят да отвори.
10:48 02.02.2021
11 Клиент
До коментар #5 от "Леле":
Напротив! Аз до сега не съм срещал някой, който вярва в измамата ковид. Може би приятелите ми и клиентите на фирмата ми са по-интелигентни и за това не вярват.А в кухните на кръчмите готвят със същите продукти които и ти купуваш от магазина. Да, тия продукти са боклуци, но няма други. За това пък има банани. Демокрация разииийййш ли?
10:50 02.02.2021
12 Max
До коментар #5 от "Леле":
Явно никога не си бил в качествен ресторант.Коментиран от #13
10:53 02.02.2021
13 Леле
До коментар #12 от "Max":
Говорим за масовите заведения. Сигурно в ресторанта на Шератон готвят с качествени продукти. Обаче в общия случай на обикновените градски ресторанти не е така. Готви се с най-долнокачествените продукти с абсолютно неясен, най-често криминален произход. Обаче това изобщо после не се отразява на цената. Цената си е екстра качество.11:14 02.02.2021
14 NikNay
До коментар #5 от "Леле":
Бегай и се закопай бе хипохондрик . Живей и остави другите да живеят.11:27 02.02.2021
15 Рошко
До коментар #1 от "тарикату":
Даже не е китайски ами масонски13:30 02.02.2021