Диетологът Олга Корабльова сподели пред руски медии при кои заболявания не трябва да се консумират моркови. Според специалиста този зеленчук е полезен за кожата, сърдечносъдовата система, безценен е при диети за отслабване, но е противопоказен при заболявания на черния дроб, както и при язви, пише БГНЕС.
"Ако органът не е достатъчно здрав, той не може да абсорбира каротина. Язвата на стомаха или ентеритът, който представлява възпаление на стените на тънките черва, също са сред заболяванията, които предполагат да се въздържате от консумация на оранжевия зеленчук”, съветва Корабльова. "Когато избирате моркови, имайте предвид, че те не трябва да са меки и не трябва да имат петна и пукнатини (това означава, че средата им е развалена). Ако морковът е твърде дебел, кореноплодният зеленчук вероятно ще бъде твърд", съветва диетологът.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 васик атанасова
Коментиран от #2
20:20 24.11.2021
2 Стига бе
До коментар #1 от "васик атанасова":
Таз верно се е овъртолила. Моркови, тиква, истински мед, глухарче( салата, мед, настойка от корените) извара, прясно яйце и мн. др., които се сещате ( има ги в нета).20:30 24.11.2021
3 дедо
20:33 24.11.2021
4 Чук и Гек
Диетолог посочи кои храни са най-полезни за черния дроб
Д-р Макиша препоръчва оранжевите зеленчуци и плодове" и на фотоса - оранжеви морковчета!
20:43 24.11.2021