Необходими продукти:
- свинско бонфиле - около 600 г;
- сол - на вкус;
- черен пипер - на вкус;
- масло - 2 с.л.
За соса:
- масло - 100 г, на кубчета;
- лук - 1 малка глава, наситнена;
- чесън - 1 смляна скилидка;
- аншоа - 3 бр., в олио, ситно нарязани;
- къри - 1/2 ч.л. на прах;
- лют червен пипер - 1/4 ч.л.;
- горчица - 1 с.л.;
- сол - 1/4 ч.л.;
- каперси - 1 с.л.;
- див лук - 2 с.л., ситно нарязан;
- естрагон - 2 с.л., ситно нарязан;
- магданоз - 1 с.л., ситно нарязан;
- прясна мащерка - 2 с.л.;
- готварска сметана - 1 ч.ч.;
- лимонов сок - 2 ч.л.
Начин на приготвяне:
Измиваме бон филето, подсушаваме го и отстраняваме излишната мазнина и жили. Нарязваме го на медальони с дебелина 3-4 см и леко натискаме с дланта. Подправяме със сол и черен пипер. Загряваме маслото в тиган и готвим свинските медальони 3-4 минути от всяка страна или до златисто.
За соса слагаме маслото, лука, чесъна, аншоата, кърито на прах, лютия червен пипер, горчицата и солта в малка тенджера. Готвим на умерен огън за около 6 минути, докато лукът омекне и маслото придобие златист цвят.
Добавяме каперсите и билките, след което готвим още една минута. Прибавяме сметаната и лимоновия сок, и загряваме няколко минути, докато се затопли.
Не трябва да прекаляваме с бъркането, защото сосът не трябва да е еднороден. Прибавяме месото в соса и готвим, докато стане твърдо на допир - 2-4 минути.
Сервираме медальоните поляти със соса и гарнитура по избор, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Град Козлодуй
10:07 17.10.2024
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 дядо поп
20:37 17.10.2024