Необходими продукти:
- 800 г пасирани домати без люспи;
- зехтин екстра върджин на вкус;
- 300 г хубав хляб с дебела коричка;
- Вода колкото е необходимо;
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно;
- босилек на вкус;
- сол на вкус.
Начин на приготвяне:
В подходяща тенджера загрейте зехтина. Добавете към него нарязания чесън. След 1-2 минути може да добавите и пасираните домати, както и сол.
Гответе около 30 минути на слаб огън. След това може да добавите малко вода.
Разбъркайте и сложете хляба, който сте нарязали на по-едри хапки. Притиснете леко с лъжица и долейте още вода. Трябва да има достатъчно сос, в който да се напои хлябът.
Покрийте с капак тигана и изключете котлона. Махнете от котлона след 15 минути. Завършете със струйка зехтин, разбъркайте и сервирайте, като поръсите с малко пресен босилек, пише az-jenata.bg.
Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
Коментиран от #5
10:11 01.04.2025
2 404
10:13 01.04.2025
3 Град Павликени
10:18 01.04.2025
4 Хмм
10:22 01.04.2025
5 456
До коментар #1 от "Пич":
Това го знам по следния начин: рендосваш пресни домати / колкото желаеш/до обелката / получава се сос/ ,слагаш сирене докато ти се получи смес като за мазане или за предястие малко пресен магданоз и сол на вкус. Наистина е много вкусно.Коментиран от #7, #9
10:26 01.04.2025
6 999
Коментиран от #11
10:33 01.04.2025
7 Дааааааа
До коментар #5 от "456":
Аз го оставям по воднисто но нарязвам малко зелен лук или праз ,сипвам от минало годишната ракияКоментиран от #8, #10
10:37 01.04.2025
8 456
До коментар #7 от "Дааааааа":
Ще го пробвам и така. Интересно изглежда.10:41 01.04.2025
9 Пич
До коментар #5 от "456":
Много благодаря , ще го пробвам да видя дали ще го докарам ! Лятото е сезонът за такива храни.10:42 01.04.2025
10 Чудя се
До коментар #7 от "Дааааааа":
как ти остава ракия от миналата година? Да не бъркаш нещо в рецептата?Коментиран от #12, #13
10:42 01.04.2025
11 ами,
До коментар #6 от "999":
Иди в лидл и си купи полента,има колко искаш в италианската седмица,че и остава защото малко хора тук я купуват.Не е нещо уау.Лично аз предпочитам нашия си качамак с пръжми,масло и сиренце.,,Помодори,,търси в Русия тук им казваме домати.Коментиран от #17
10:44 01.04.2025
12 Дааааааа
До коментар #10 от "Чудя се":
Има има, не е като на няма!10:46 01.04.2025
13 456
До коментар #10 от "Чудя се":
Ти пък ракия на топло време.🤭 , но мезето ще е един път ,пък става и за по-леки напитки. До ти е сладко.10:55 01.04.2025
14 каква супа
10:56 01.04.2025
15 6635
11:08 01.04.2025
16 баба Гицка
11:13 01.04.2025
17 999
До коментар #11 от "ами,":
На италиански домати е pomodori- под заглавието пише- pappa al pomodoro- в превод точен е каша от домати- не супа.Иначе pappa се използва за всякаква кашава бебешка храна. Con Tanto Amore- Carlo Giove- Per Te!Коментиран от #18
11:58 01.04.2025
18 ами,
До коментар #17 от "999":
Да го бяхте написали pomodorо както е в оригинал.Или напишете просто -домат както си е на български.Коментиран от #19
13:59 01.04.2025
19 999
До коментар #18 от "ами,":
В оригинал е.Pomodoro-ЕДИН домат.Pomodori-МНОГО домати.Да го наситня още или на кашичка- за да можеш да го асимилираш...14:41 01.04.2025