Необходими продукти:
- 4 картофа;
- 3 яйца;
- 120 г пшенично брашно;
- сол на вкус;
- червен пипер на вкус;
- риган на вкус;
- олио;
- 20 г масло;
- 200 мл прясно мляко;
- 70 г сирене чедър (или кашкавал);
- черен пипер (смлян) – на вкус.
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на ивици или на кръгчета. Залейте ги с вода и подсушете, за да се отървете от излишното нишесте.
Смесете яйцата със сол, червен пипер, риган и 100 г брашно. Изсипете готовото тесто върху картофите и разбъркайте.
Загрейте олиото в тиган и запържете картофите до омекване. Разстелете ги върху хартиена кърпа.
За да приготвите соса, разтопете маслото, запържете с него останалото брашно.
Налейте млякото в сместа, добавете сол, черен пипер и червен пипер. Разбъркайте сиренето към соса.
Панираните картофи в тиган могат да се сервират не само като гарнитура. Поставете готовите пръчици в по-голям съд, а в центъра сложете купа със сос, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Баба ти
Украински яйца
Червен пипер от Македония
Пишман сирене с палмово масло....
И т.н
За 35 години, лека-полека,
България се върна назад
с няколко века.
Коментиран от #2
10:10 18.10.2024
2 Българин
До коментар #1 от "Баба ти":
А за тези пари ще се купят едно кило испански паржоли.10:12 18.10.2024
3 Мнение:
Коментиран от #5
10:14 18.10.2024
4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
10:30 18.10.2024
5 Така е!
До коментар #3 от "Мнение:":
Не са полезни пържените храни! А огретенът се запича в тава.Коментиран от #7
10:56 18.10.2024
6 добре изглежда
11:14 18.10.2024
7 Освен това
До коментар #5 от "Така е!":
Рецептата е абсолютно съчинена! Защото за времето, за което картофите ще омекнат при паниране!!! панировката вече ще е изгоряла до черно! Пълни глупости!11:41 18.10.2024