Необходими продукти:
- 1 кг краставички;
- 1 л вода;
- 1 ч.л. сол;
- 1 ч.л. захар;
- 1 ч.л. черен пипер;
- 1 ч.л. семена кориандър;
- 1 ч.л. семена синап;
- 1 ч.л. семена кимион;
- 1 ч.л. смлян чесън;
- 1 ч.л. смлянo чили.
Начин на приготвяне:
1. Измийте краставичките и ги нарежете на тънки резенчета или нарязани на половинки, в зависимост от предпочитанията ви.
2. В голяма купа смесете водата, солта и захарта, докато се разтворят напълно.
3. Добавете черния пипер, семената на кориандър, синапа, кимиона, чесъна и чили и разбъркайте добре.
4. Поставете краставичките в буркан и налейте сместа от водата и подправките.
5. Затворете съда и оставете краставичките да се мариноват в хладилника за поне 24 часа, за да се развият вкусовете.
След като киселите краставички са готови, можете да ги сервирате като предястие, добавка към сандвичи или като гарнитура към основни ястия, пише dariknews.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Рецепта на деня
Коментиран от #5
10:18 02.11.2024
4 ми ври
До коментар #1 от "Владетел":
ва и без туй вониш на леш 😄10:41 02.11.2024
5 Хасковски каунь
До коментар #3 от "Рецепта на деня":
Днес на хасковския пазар корнишони още има - 4,8 лв килото. От магазина ще ти излезе по-евтино Карфиол-5 лв.11:09 02.11.2024
6 Студопор
Коментиран от #7
11:33 02.11.2024
7 ганю
До коментар #6 от "Студопор":
кисели са трушия и не се вариа мариновани кисели краставички,камби,чушки,царска трушия се варят
и като заври 5мин и после вадиш и обръщаш с капачката надолу.
таз рецепта не струва не е българска.
14:23 02.11.2024