Киселото зеле е традиционна зимнина, приготвяна в България. То е вкусно и изключително полезно. Но ако не ви се занимава да го приготвяте, пазарът вече е зареден с готово кисело зеле.
Има три прости съвета как да изберем вкусно кисело зеле, пише dariknews.bg.
Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е цветът на киселото зеле. Ако видите бледо, почти бяло зеле, което не е променило цвета си, това е лош знак. По-добре не го купувайте.
Вторият съвет е да гледате сока. Трябва да е мътен, гъст. Не звучи добре, но киселото зеле е ферментирал продукт, така че този сок се счита за норма. Трябва да внимавате, ако зелето е в бистър сок.
Трето, зелето трябва да е хрупкаво. Ако не е хрупкаво, а твърдо, тогава няма полза от такава храна.
Друг важен момент е да се уверете, че зелето е нарязано на едро. Смята се, че по този начин зеленчукът запазва много полезни вещества.
3 Ноември, 2024 18:10 2 630 14
За какво да внимаваме, когато купуваме кисело зеле от магазина
Ето няколко полезни съвета
Снимка: БГНЕС
Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Гунчо
18:22 03.11.2024
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Бай Амет чобанина
До коментар #3 от "Божидара Найденова":
И аз ще дойда...18:30 03.11.2024
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Дойче веле
20:08 03.11.2024
9 дядо поп
20:13 03.11.2024
10 664
Коментиран от #11, #12
20:34 03.11.2024
11 Гуд куесчън
До коментар #10 от "664":
Хрупаш през опаковката.20:42 03.11.2024
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Пешо от панелката
02:48 04.11.2024
14 12345
08:11 04.11.2024