5 Ноември, 2024 10:05 1 385 7

Рецепта на деня: Задушено прясно зеле с наденица

  • прясно зеле-
  • наденица-
  • какво да сготвя

Любимо ястие за студените дни

Рецепта на деня: Задушено прясно зеле с наденица - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 зелка;
  • 400 г наденица;
  • 1 морков;
  • 1 глава лук;
  • 2 домата;
  • 1 ч.л. червен пипер;
  • 1 ч.л. черен пипер;
  • 1 ч.л. чубрица;
  • 2 дафинов лист;
  • 4 с.л. олио;
  • 1 ч.ч. вода;
  • сол.

Начин на приготвяне:

Наденицата (400 г) се нарязва на дребни парчета.

Зелето (1 бр) се нарязва на тънки ивици и се претрива със сол, като се внимава да не се пресоли. Лукът (1 глава) се нарязва на ситни кубчета, а морковът (1 бр) се настъргва на едрото ренде. Задушават се под капак до омекване, заедно с наденицата.

Щом се задушат, се добавя червеният пипер (1 ч.л.), разбърква се и се прибавя нарязаното и претрито със сол зеле. Добавя се гореща вода (1 ч.ч.) и ястието се оставя да къкри на тих огън до пълното омекване на зелето.

Накрая, когато зелето е омекнало, се добавят останалите подправки и настърганите домати (2 бр). Ястието се оставя да покъкри се още десетина минути, след което се отстранява от котлона, пише 1001recepti.com.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Става

    7 5 Отговор
    Но с месо си е най хубаво !
  • 2 Механик

    0 6 Отговор
    На нас ни казаха от посолството, че зелето е най-вкусно, когато е с ергенска наденица.
  • 3 Идън

    7 7 Отговор
    Със запържено свинско - лют червен пипер- и чесън.

    Коментиран от #5

  • 4 Добре де,

    5 2 Отговор
    ама на картинката има и картофи, защо?

    Коментиран от #7

  • 5 Ааа...

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Идън":

    Точно !!!
  • 6 Когато мама я няма готвя аз

    3 2 Отговор
    От наденицата ще остане мазнината и миризмата на подправките. По-добре е да се готви класическото постно зеле и в последните 30 минути да се добавят овкусени запържени късчета месо.
  • 7 Защото

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Добре де,":

    На картинката има мазна чорба. Може да се балансира с шепа ориз.