Рецепта на деня: Бабината яйчена каша

2 Декември, 2024 10:05 1 097 3

  • яйчена каша-
  • яйца-
  • сирене-
  • бабина-
  • какво да сготвя

Простичко и много вкусно ястие

Рецепта на деня: Бабината яйчена каша - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • пресен лук - 3 стръка;
  • олио - 3 с.л.;
  • брашно - 2 с.л.;
  • червен пипер - 1 ч.л.;
  • вода - 1, 5 ч.ч.;
  • яйца - 4 бр.;
  • сирене - 150 г натрошено;
  • сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на ситно, поставете го в тиган с олиото и запържете до омекване.

Добавете брашното и след кратко запържване, прибавете червения пипер, разбъркайте и налейте водата.

След като заври, чукнете яйцата и натиснете с вилица всяко от тях, за да се спука жълтъкът, варете кашата на бавен огън за около 5 минути.

Поръсете натрошеното сирене и разбъркайте, опитайте и ако не е достатъчно солено, поръсете със сол на вкус гозбата от яйца.

Простичка и много вкусна, бабина яйчена каша, която можете да сервирате с пухкав хляб, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    6 6 Отговор
    Сложете масло вместо олио ! Има варианти вместо лук , пилешко месо , кисела туршия ( става добре ) и др.! Но аз се сетих , че не съм правил гювеч от много години , и сега си припомням зеленчуците които са необходими , и го почвам !

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Град Козлодуй

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Благодаря
  • 3 456

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Това което предлагаш изглежда вкусно, но е друга рецепта.