Необходими продукти:
- 400 г пилешки гърди;
- 200 г моцарела;
- 1 домат;
- 50 г пармезан;
- 1/2 връзка босилек;
- сол;
- черен пипер;
- зехтин.
Начин на приготвяне:
Доматът (1 бр.) се нарязва на колелца, като ако е много голям, те се разполовяват. Половината от сиренето моцарела се нарязва по същия начин, а останалото се настъргва и смесва с пармезана (50 г).
Пилешките филета (400 г) се разрязват, така че да се образува дълбок джоб. Изтъняват се леко с чушкче, посавени под прозрачно фолио, за да не се разкъсат.
В образувалите се джобове се слагат резенчетата домати и моцарела. Слагат се и пресни листа босилек и месото се овкусява със сол и пипер.
Пилешките гърди се поставят в намазнена тавичка. Поръсват се с настърганите и смесени по-рано сирена - пармезан и моцарела. Поставят се във фурна загрята до 180 градуса и се пекат около 25 минути, до готовност, пише 1001recepti.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Хан Ауспух
10:19 16.01.2025
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 вкусно и диетично
10:42 16.01.2025