Необходими продукти:
За тестото:
- 250 мл прясно мляко;
- 200 мл олио;
- 3 жълтъка;
- 400 г гладко брашно;
- 10 чаени лъжички захар;
- щипка сол;
- 20 г мая.
За крема:
- 3 опаковки ванилов пудинг;
- 750 мл прясно мляко;
- 3 опаковки ванилова захар;
- 180 г масло.
За намазване:
Яйце
Начин на приготвяне:
Приготвя се закваска от 100 мл хладко мляко, 2-3 ч.л. захар и маята.
Когато шупне, смесете с останалите продукти и омесете еднородно тесто. Покрива се и се оставя на топло да втаса .
Можем да разберем, че тестото е втасало добре, когато удвои обема си.
Върху набрашнен плот разделете тестото на по-малки части и всяка издължете на руло с диаметър 1 см и дължина около 20 см.
Всяко руло прегънете на две и просто преплетете (завъртете като свредел), след това прегънете краищата и ги обърнете надолу, за да не се развие „плетката“.
Всички така създадени „свредла“ се нареждат върху застлана с хартия за печене тава и се оставят да втасат още 20 минути.
След това намажете с яйце и печете на 200 градуса за 15-20 минути (или до златисто на повърхността).
През това време ще приготвим крема. Сварете гъст пудинг от захарта, пудинга на прах и млякото.
Разбийте размекнатото масло с ваниловата захар и след като пудингът се охлади, го добавете в крема лъжица по лъжица.
Когато кифличките се охладят, ги разрежете на две и напълнете с крем.
Сервирайте поръсени с пудра захар, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Град Козлодуй
10:07 26.03.2025
2 затлъстя поколението
10:07 26.03.2025
3 456
Да ви е сладко.
10:13 26.03.2025