Рецепта на деня: Свински крачета с кисело зеле

24 Януари, 2025 10:05 745 13

  • свински крачета-
  • кисело зеле-
  • какво да сготвя

Истински зимен деликатес

Рецепта на деня: Свински крачета с кисело зеле - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • свински крачета - 10 броя;
  • кисело зеле - 1 зелка;
  • бахар - 5 броя;
  • дафинов лист - 5 броя;
  • червен пипер - 1 чаена лъжица;
  • олио - 4 супени лъжици.

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за свински крачета с кисело зеле е подготовката на крачетата. Измивате свинските крачета добре, след което ги сварявате в подсолена вода, в която добавяте и зърната бахар. Ако използвате мултикукър ще са необходими около 20-25 минути, а ако ги варите в тенджера на котлона - около 60-80 минути. Слагате крачетата и вода колкото да ги покрие добре.

След като крачетата се сваряват ги изваждате от бульона и добавяте в него нарязаното на ситно кисело зеле. Варите за около 15 минути в мултикукър, или около час в стандартна тенджера.

След като и зелето е сварено го разбърквате с червения пипер и предвиденото количество олио и го премествате в тава. Подреждате крачетата, които също намазвате с олио, добавяте и дафиновия лист. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до придобиване на апетитен златист загар на зелето и крачетата. Сервирайте свинските крачета с кисело зеле с праз и люти чушлета за допълнителен вкус и апетитен вид, пише supichka.com.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рецепта

    2 3 Отговор
    Ново начало?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Град Козлодуй

    3 4 Отговор
    Благодаря госпожа Маринова за Предложената от Вас кулинарна ресепта

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Всъщност,

    5 0 Отговор
    на снимката има ребърца и само две крачета ...
  • 9 Стенли

    2 0 Отговор
    Това е добро само това с добавянето на олио малко не ми се връзва иначе по рано често съм ял свински крачета само че на чорба с оцет и чесън
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 дядо поп

    6 0 Отговор
    10 крачета , имам чувството , че сте вземали рецептата от корейците , като сте заменили тяхното кимчи с нашето кисело зеле. Само те могат да изплюскат толкова "адидаски".
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Андре Токев

    2 0 Отговор
    На снимката са ребра и 1 или 2 крачета. Иначе на вкус е точно толкова гадно, колкото е описано.