Необходими продукти:
- 1 чаша пшеничен грис;
- 2 чаши брашно;
- 1 ч/л. мая;
- 2 ч.л. бакпулвер;
- 1/2 ч.л. сол;
- 3 чаши топла вода, може би и малко повече
Начин на приготвяне:
Сухите съставки се смесват.
Маята се разтваря в топла вода и малко захар – прибавя се към брашното, долива се останалата част от водата, като тестото трябва да е с гъстотата на палачинковата смес.
Оставя се да почине за около 1 час.
Нагрява се тиган или грил плоча, но не трябва да е горещ на максимум.
С черпак се изливат малки „палачинки“ (катаеф) – до около 10 см в диаметър.
Изпичат се само от едната страна – когато са готови, ще забележите малки мехурчета.
Долната страна при готовност трябва да бъде кафеникава на цвят.
Пълнят се с ядки, смесени добре със захар и канела, или ванилов крем, течен шоколад – по желание, според вкуса, но не трябва да се слага много пълнеж, защото в противен случай ще се отворят. Краищата се притискат да се залепят.
Подреждат се в чиния и се поливат с мед на тънка струя или се топят в захарен сироп, пише arabianworld.wordpress.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
10:09 07.02.2025