Необходими продукти:
- агнешки ребра - 1.5 кг;
- спанак - 1 кг;
- пресен лук - 5 стръка;
- пресен чесън - 5 стръка;
- пресен джоджен - 5 стръка
- червен пипер - 1 ч.л.;
- черен пипер и сол на вкус;
- ориз - 2 с.л.;
- масло - 100 г.
Начин на приготвяне:
Нарежете агнешките ребра на по-едри парчета, запържете ги в загрятото масло до златисто-кафяв загар.
Прибавете ситно нарязаните стръкове лук и чесън и едро нарязания спанак, разбъркайте няколко пъти, за да поомекнат.
Добавете измития и прецеден ориз, червения пипер и разбъркайте добре.
Прехвърлете сместа в тавичка и залейте с топла вода, колкото да покрие ребърцата.
Поръсете с черен пипер на вкус и нарязаните стръкчета джоджен, посолете на вкус.
Покрийте тавата с капак или алуминиево фолио и поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна, печете до готовност на месото, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Слави
10:17 16.04.2025
2 40 лева а ядеш 4-5 дена
Коментиран от #3
10:32 16.04.2025
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 дон Вито
10:36 16.04.2025
5 ИВАН
11:03 16.04.2025