Рецепта на деня: Агнешки ребра със спанак

16 Април, 2025 10:05 540 5

  • агнешки ребра-
  • спанак-
  • агнешко-
  • какво да сготвя

Вкусна пролетна рецепта за любителите на агнешко

Рецепта на деня: Агнешки ребра със спанак - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

  • агнешки ребра - 1.5 кг;
  • спанак - 1 кг;
  • пресен лук - 5 стръка;
  • пресен чесън - 5 стръка;
  • пресен джоджен - 5 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.;
  • черен пипер и сол на вкус;
  • ориз - 2 с.л.;
  • масло - 100 г.

Начин на приготвяне:

Нарежете агнешките ребра на по-едри парчета, запържете ги в загрятото масло до златисто-кафяв загар.

Прибавете ситно нарязаните стръкове лук и чесън и едро нарязания спанак, разбъркайте няколко пъти, за да поомекнат.

Добавете измития и прецеден ориз, червения пипер и разбъркайте добре.

Прехвърлете сместа в тавичка и залейте с топла вода, колкото да покрие ребърцата.

Поръсете с черен пипер на вкус и нарязаните стръкчета джоджен, посолете на вкус.

Покрийте тавата с капак или алуминиево фолио и поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна, печете до готовност на месото, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Подобни новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слави

    4 2 Отговор
    Агнешко не се яде сега, имат 364 дни в годината да го правите. Освен ако не обичате стара и скъпа мърша.
  • 2 40 лева а ядеш 4-5 дена

    0 4 Отговор
    доста вкусно . бравос . рагуто е 4 лева килото, но месото е по малко . с боб бял е около 9 лева и пак лапаш 4-5 дена . агнешко и овче е по полезно . но мирише много . затова го ядат само на великден християните .

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 дон Вито

    0 1 Отговор
    Не се гаврете с трупове ей!
  • 5 ИВАН

    3 1 Отговор
    Пости са сега, или не спазваме традициите щото сме демокрация.