Необходими продукти:
- царевично брашно - 150 г;
- прясно мляко - 100 мл;
- кашкавал - 200 г;
- краве масло - 50 г;
- сол - равна, непълна к.л. (може и по - малко, ако кашкавалът е по-солен).
Начин на приготвяне:
Кашкавалът се настъргва предварително на едро ренде.
В малка тенджерка с дебело дъно слагаме царевичното брашно, солта, прясното мляко и студена вода. С тел или дървена шпатула разбиваме, за да се разтвори брашното. Не трябва да остават бучици.
Слагаме тенджерката на котлона. Като се позатопли леко, прибавяме кравето масло и настъргания кашкавал. Бъркаме енергично, без да спираме.
Когато започне да се сгъстява, има опасност да залепне за дъното. Завира.
Кашкавалът трябва да се разтвори напълно. Когато маслото излезе на повърхността, ястието е готово.
Поднесете ястието горещо. Ако желаете, отгоре може да аранжирате с настъргано сирене, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ммм,
Коментиран от #11
10:08 12.02.2025
2 На това
Коментиран от #12
10:09 12.02.2025
3 А млякото къде го
Коментиран от #4
10:12 12.02.2025
4 А млякото къде го
До коментар #3 от "А млякото къде го":
Ха да видим дали ще схванеш провокацията.10:14 12.02.2025
5 Царевична
10:15 12.02.2025
6 ми то прилича на
Коментиран от #7
10:34 12.02.2025
7 е гж името си казва
До коментар #6 от "ми то прилича на":
само че жълто не синьо10:35 12.02.2025
8 Кашкавал със сиренье
10:47 12.02.2025
9 дядо поп
Коментиран от #10
10:54 12.02.2025
10 999
До коментар #9 от "дядо поп":
Полента!Кон танто аморе:)Коментиран от #13
11:07 12.02.2025
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Ум белият делфин
До коментар #10 от "999":
- Полента?- Си?!!
12:10 12.02.2025