Необходими продукти:
- брашно - 1 ч.ч.;
- грис - 1 ч.ч.;
- захар - 1 ч.ч.;
- кокосови стърготини - 1 ч.ч.;
- кисело мляко - 1 ч.ч.;
- олио - 1 ч.ч.;
- яйца - 1 бр.;
- ванилова захар - 1 бр.;
- бакпулвер - 1 бр.;
- ядки - сурови за поръсване;
- сушени плодове - за поръсване.
За сиропа:
- захар - 1 ч.ч.;
- вода - 0. 5 ч.ч.;
- лимонов сок - 2 - 3 с.л.
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, захарта, гриса, кокосовите стърготини, бакпулвера, ваниловата захар и разбъркайте. Прибавете киселото мляко, олиото и яйцето, разбъркайте до еднородна смес.
Намажете тавичка 20х30 см с малко олио, сипете и заравнете сместа, поръсете с суровите ядки и сухите плодове.
Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за около 35-40 минути до златисто-кафяв загар.
Извадете сладкиша и го оставете за 20 минути настрани. През това време си пригответе сиропа, като смесите водата със захарта и лимоновия сок, варите за 3 минути.
Нарежете сладкиша на правоъгълни или квадратни парчета и залейте равномерно със сиропа, оставете да се хлади напълно и тогава сервирайте, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.