Ако мислите, че като измиете дадени продукти с вода, ще се отървете от бактериите, жестоко се лъжете. Има продукти, които трябва да се сготвят директно. Foodpanda ще ви запознае с тях.
Червено месо - когато измивате червените меса, вие добавяте влага и по време на готвене това ще засегне вкуса. Попивайте месото с хартиена кърпа или салфетка. Ако планирате мариноване на месото, винаги го правете в хладилник. Същото важи и за пилешкото месо.
Гъби - както при месото, така и при гъбите вкусът и консистенцията се променят. Просто почистете повърхността, като я обелите или изчеткате с влажна четка. Гъбите абсорбират всичко с лекота, затова ги предпазвайте от излишна влага. При готвене всички бактерии ще изчезнат.
Яйца - масова практика е да се измиват яйцата преди консумация. Ако са домашни, това е задължително. Но ако са от магазина, те предварително са измити, преди да бъдат пуснати в търговската мрежа. Освен това се намазват с минерално масло, което да защити яйцето.
Тестени изделия - пастата не може да ви разболее, освен ако не прекалявате с нея. Много хора изплакват макароните си след готвене, което е голяма грешка, ако искате да имате най-доброто ястие. Изплакването на макароните служи само за изплакване на нишестето от него, което затруднява придържането на сосовете.
Но зърна, като ориз или киноа, трябва винаги да се мият с вода, преди да започнете да ги приготвяте, за да получите правилния вкус и консистенция, пише zdrave.to.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Град Козлодуй
11:00 06.04.2025
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 абе,
11:27 06.04.2025
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Ааа...
11:50 06.04.2025
9 Мдааааа...
Селянино, изми ли си яйцата?
11:59 06.04.2025
10 шаа
12:35 06.04.2025
11 Този коментар е премахнат от модератор.