Необходими продукти:
- кисело мляко - 400 мл;
- 1 яйце;
- брашно - 2 с.л.;
- лимонов сок - 2 с.л.;
- сол;
- джоджен;
- олио - 4 с.л.;
- ориз - шепа или фиде;
- вода - 800 мл.
Начин на приготвяне:
В тенджера слагаме млякото, брашното, лимоновия сок и яйцето. Разбъркване добре.
Добавяме солта и водата. Водата трябва да е хладка. Разбъркваме отново и изчакваме да заври при непрекъснато бъркане.
Когато заври, добавяме ориза (фидето).
В тиган загряваме олиото и добавяме джоджена за 15-20 секунди.
Поднасяме с препечен хляб, пише gtovach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Ибряяяя
10:23 11.04.2025
3 Град Мездра
10:24 11.04.2025
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 ИВАН
11:46 11.04.2025
6 абе,
12:45 11.04.2025