Необходими продукти:
- агнешки котлети - 1 кг (от ребрата);
- черен пипер - 1/4 ч.л.;
- кориандър - 1 ч.л. (сушени стрити листа);
- рас ел ханут (мароканска подправка) - 1 ч.л.;
- зехтин - 3 - 4 с.л.;
- кимион - 1 - 2 щипка;
- куркума - 1 щипка;
- лют пипер - 1 щипка;
- лимонов сок - 1 с.л.;
- магданоз - 1 с.л.;
- чесън - 3 скилидки;
- сол.
Начин на приготвяне:
Първо сложете агнешките котлети в плик за печене.
В подходяща купичка смесете пресования чесън със зехтина, наситнения магданоз, черния пипер, лимоновия сок, кимиона, кориандъра, куркумата, лютия пипер и Рас ел Ханута.
Разбъркайте добре подправките и ги сипете в плика с агнешкото. Затворете и добре разтръскайте, разнесете с ръце, за да се овкуси хубаво месото.
Приберете агнешкото в хладилник за няколко часа - най-добре за цял ден.
Загрейте скарата и изпечете агнешкото до готовност - времето зависи от дебелината.
Когато видите, че котлетите станат с хубав загар, значи са готови - не ги препичайте, за да не изсъхне месото.
Сервирайте със сос по избор и препечени филийки, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Град Козлодуй
Коментиран от #16, #17, #18, #26
10:06 07.04.2025
2 Пич
Коментиран от #12
10:07 07.04.2025
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Великденски пости
Коментиран от #5, #9
10:15 07.04.2025
5 Ами
До коментар #4 от "Великденски пости":
Нас не ни интересува, ти си пости!10:25 07.04.2025
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 А дали
Коментиран от #8
10:34 07.04.2025
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 така е като не гласувате
До коментар #4 от "Великденски пости":
Само пицата ще е постна, понеже отново ви теслимиха постния пицар.;)10:59 07.04.2025
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 новото бъдеще
11:05 07.04.2025
12 Пич
До коментар #2 от "Пич":
За неразбраните , асоциацията идва от предишна гадна статия за овцата !Коментиран от #13, #14
11:09 07.04.2025
13 рептилски психоатаки
До коментар #12 от "Пич":
Знаем, че нарочно така ги подреждате! Отдавна ви наблюдаваме!Коментиран от #15
11:22 07.04.2025
14 Пич
До коментар #12 от "Пич":
И какво общо имам аз с подреждането според тебе? И въобще , защо се интересуваш , след като вчера направи избор?Коментиран от #19
11:26 07.04.2025
15 Пич
До коментар #13 от "рептилски психоатаки":
Ком.14 е за тебе. Маркирах грешно !11:28 07.04.2025
16 Този коментар е премахнат от модератор.
17 Този коментар е премахнат от модератор.
18 Този коментар е премахнат от модератор.
19 хе хе
До коментар #14 от "Пич":
Изборът го направих отдавна! Забелязах също, че вчера много бързо изтри само нашия разговор. И не го правиш за първи път. Много лъжеш, но винаги те хващам!Коментиран от #22, #23, #24
11:57 07.04.2025
20 Това
Коментиран от #21
11:58 07.04.2025
21 не врат, а шия
До коментар #20 от "Това":
Котлетът е месо то гръбнака с част от реброто.12:01 07.04.2025
22 Този коментар е премахнат от модератор.
23 Този коментар е премахнат от модератор.
24 Само
До коментар #19 от "хе хе":
Да не кажеш , че съм се самоизтрил ! Друго не заслужаваш да ти кажа , след като призна , че си ме лъгала толкова време !Коментиран от #25
12:45 07.04.2025
25 хмм
До коментар #24 от "Само":
Така и не разбарх какво мислиш, че заслужавам, но и не ме интересува! Ти лъжеше през цялото време, а аз няма да се извинявам, че не повярвах! Каквото си ми пожелал да ти се връща многократно!Коментиран от #27
12:49 07.04.2025
26 Този коментар е премахнат от модератор.
27 Благодаря
До коментар #25 от "хмм":
За пожеланията , защото никога не ти пожелах нищо лично. Ти също не ме интересуваш , но пак ти желая само хубави неща. Не си лоша в същността си , но предпочиташ да се държиш като такава , защото се страхуваш от доброто. Най много те беше страх , че може да обикнеш. Последно , не те лъгах а исках време да те опозная , и успях ! Ти си избрала , Чао !!!12:58 07.04.2025