Необходими продукти:
- спанак - 300 г;
- краве масло - 30 г;
- лук - 1 глава;
- чесън - 1 - 2 скилидки;
- прясно мляко - около 1 ч.ч.;
- брашно - 1 - 2 с.л.;
- картофи - 500 г;
- кашкавал - 100 г;
- сол и черен пипер - на вкус.
Начин на приготвяне:
В тиган разтопете маслото и запържете нарязания на ситно лук.
Прибавете нарязания спанак и гответе до омекването.
Сипете млякото и 1 с.л. брашно и бъркайте, докато сместа леко се сгъсти (добавете още малко брашно или мляко, ако е необходимо).
Пресовайте чесъна в тигана и подправете със сол и черен пипер.
Свалете тигана от котлона.
Обелете картофите, нарежете ги на тънки филийки и ги сварете за 7-10 минути.
Наредете картофите в малки формички за печене, след това спаначената смес, втори пласт картофите и останалия спанак.
Поръсете с настъргания кашкавал и печете безмесната запеканка в предварително загрята фурна на 180°С за около 20-30 минути.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 спанак в картофено руло по турски
10:36 23.04.2025
7 Помнещ
Коментиран от #8
10:43 23.04.2025
8 Фърфъруда
До коментар #7 от "Помнещ":
Не знам за преди, но в днешно време всяка домакиня рано или късно идва по естествен път до думата запеканка, чудейки се, как да име ува поредното запечено в тава ястие. И това няма нищо общо с руснаците.Никой не е карал нашите селянчета да забременяват рускинчетата, те сами са си виновни. После ги докарваха много горди тук, докато не станеха за смях. Рускините не се спираха и го правеха с всеки. После развод и децата бяха с промити мозъци, всички са със 100% руско самосъзнание.
13:11 23.04.2025
9 Яяяяя
14:12 23.04.2025
10 Ухаааа
14:13 23.04.2025