Необходими продукти:
1 бр. сляпо черво /шерден/
За плънката:
- ½ комплект сварени агнешки дреболии;
- 100 г ориз;
- 2 пресни печурки;
- 1 морков;
- 1 глава кромид лук;
- 2-3 с.л. краве масло;
- 1-2 с.л. олио;
- 10-15 листа калоферче;
- ½ връзка пресен джоджен;
- 1-2 ч.л. сол;
- черен пипер на вкус.
За намазване:
- 2 с.л. олио;
- 1 с.л. червен пипер.
Начин на приготвяне:
Запържваме наситнен кромид лук в олио и разтопено масло. Добавяме кубчета моркови и гъби, посоляваме и оставяме продуктите да се задушат.
Прехвърляме и агнешки дреболии, нарязани на кубчета. Разбъркваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Задушаваме за кратко и слагаме предварително измит и подсушен ориз. Намаляваме силата на огъня и изчакваме ориза да набъбне, като разбъркваме непрекъснато.
Наливаме 200 мл вода и поръсваме с черен пипер, при нужда посоляваме. След като ориза поеме течността, поръсваме с наситнени пресни подправки.
Оставяме плънката да изстине, след което я пълним в червото.
Зашиваме отвора, поставяме шердена в тава и го намазваме обилно и от двете страни с олио и червен пипер.
Наливаме 1 ч.ч. вода и поставяме тавата в предварително затоплена фурна. Печем на 150 градуса в продължение на 40-50 минути, пише zvezdev.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 агнешкото мирише особено . после ялия
10:10 02.05.2025
2 Българин
10:25 02.05.2025