4 Септември, 2024 10:05 2 494 5

Рецепта на деня: Кралски палачинки

  • палачинки-
  • кралица елизабет ii-
  • специалитет-
  • какво да сготвя

Специалитетът на Елизабет II

Рецепта на деня: Кралски палачинки - 1
Снимкa: Shutterstock

Ако искате и вие да нагостите любимите си хора по кралски, вижте от какво се нуждаете, за да си приготвите специалитета на Елизабет II, пише jenata.blitz.bg.

Необходими продукти:

  • 4 чаши брашно;
  • 4 супени лъжици захар;
  • 4 чаши мляко;
  • 3 яйца;
  • 1 ч.л. сода бикарбонат;
  • 50 г краве масло;
  • 3 чаени лъжички лимонов сок.

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта и половината от прясното мляко, докато станат на пяна, след което се добавя брашното и се разбърква добре, за да няма бучки. За да получите правилната консистенция, може да добавите още малко мляко, ако е необходимо.

След това добавете сода бикарбонат, лимоновия сок и разтопеното масло и разбъркайте за кратко.

Пържете палачинките на сгорещен намазнен тиган.

За плънката използвайте каквото ви харесва - сладко, мед, течен шоколад, смлени ядки или пък просто ги поръсете с пудра захар.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто

    10 3 Отговор
    палачинки !
  • 2 Риба цаца

    12 2 Отговор
    Чак пък кралски !!!! Най обикновени палачинки!
  • 3 Аз пък

    2 6 Отговор
    обичам палачинките със сирене или лютеница, шунка и кашкавал.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Нищо кралско

    0 0 Отговор
    С толкова много захар палачинки те ще се чупят. С повече брашно става за гофрети.