3 Октомври, 2024 10:05 1 568 1

Рецепта на деня: Кюфтенца в сладко-кисел сос - Нику Данго

  • кюфтенца-
  • кайма-
  • сладко-кисел сос-
  • японска кухня-
  • какво да сготвя

Вкусно предложение от японската кухня

Рецепта на деня: Кюфтенца в сладко-кисел сос - Нику Данго - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 500 г прясно смляна свинска кайма;
  • 1 стрък праз лук;
  • 2 с. л. бяло вино (японците използват саке)
  • 1 ч. л. сол;
  • 1 яйце;
  • 2 с. л. брашно;
  • олио за пържене.

За соса:

  • 8 с. л. вода;
  • 2 с. л. бяло вино (или саке);
  • 2 ч. л. захар;
  • 2 с. л. соев сос;
  • 2 с.л. оризов оцет;
  • 4 ч. л. нишесте.

Начин на приготвяне:

Накълцваме ситно праза, смесваме го с каймата, вино­то, брашното, яйцето и солта. Разбъркваме много добре. След това вземаме с лъжица по малко от каймата и офор­мяме с ръка кюфтенца-топчета.

Загряваме олиото на средно силен огън и запържваме кюфтенцата 5 минути. Изваждаме ги и ги отцеждаме от маз­нината.

Смесваме внимателно продуктите за соса в тенд­жера на слаб огън. Разбъркваме, докато сосът се посгъсти. Добавяме и кюфтенцата и продължаваме да разбърк­ваме, докато се покрият отвсякъде с лъскав сос.

Серви­раме ги горещи с ориз.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хелс китчън

    1 0 Отговор
    Самурай или нинджа, ще се справи за броени минути. И с рязането, стъргането, смилането на каймата и с оформянето на японските кюфтенца.
    А станалото саке (или вино), ще го изпие на екс.