Необходими продукти:
- пъстърва - 2 бр. (средно големи);
- моркови - 6 - 7 бр.;
- лимони - 1 бр.;
- чесън - 4 - 5 скилидки;
- черен пипер - 1/2 ч.л.;
- мащерка - 1/2 ч.л.;
- риган - щипка;
- сух розмарин - щипка;
- сол - на вкус;
- зехтин - 70 г.
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте много добре пъстървите, направете прорези отгоре. Поръсете ги със сол и подправките като внимавате с розмарина да не прекалите особено ако е пресен.
За тези, които не обичат силни билки, може да овкусят пъстървите само със сол, черен пипер и малко мащерка. В прорезите пъхнете тънки парченца чесън и поръсете със зехтин или олио. Нарежете морковите на тънки ивици, а лимона на колелца или половинки. В корема на пъстървите пъхнете резени лимон и чесън (по желание).
В тава сипете морковите овкусете с малко сол и зехтин и поставете пъстървите. Оставете така за около половин час да се овкусят и печете пъстървата до готовност.
Пъстървата с моркови на фурна е много крехка и вкусна, приготвена по този начин. Сервирайте я с бяло вино и се насладете на всяка хапка, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Пич
10:42 06.12.2024
4 пъстървата ники и шаранката николета
10:45 06.12.2024
5 Пъстърма
10:45 06.12.2024
6 Идеи
11:08 06.12.2024
7 Аааааа НЕ
15:14 06.12.2024