Рецепта на деня: Пъстърва с моркови на фурна

6 Декември, 2024 10:05 801 7

  • риба-
  • пъстърва-
  • моркови-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Приготвена по този начин рибата става много крехка и вкусна

Рецепта на деня: Пъстърва с моркови на фурна - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • пъстърва - 2 бр. (средно големи);
  • моркови - 6 - 7 бр.;
  • лимони - 1 бр.;
  • чесън - 4 - 5 скилидки;
  • черен пипер - 1/2 ч.л.;
  • мащерка - 1/2 ч.л.;
  • риган - щипка;
  • сух розмарин - щипка;
  • сол - на вкус;
  • зехтин - 70 г.

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте много добре пъстървите, направете прорези отгоре. Поръсете ги със сол и подправките като внимавате с розмарина да не прекалите особено ако е пресен.

За тези, които не обичат силни билки, може да овкусят пъстървите само със сол, черен пипер и малко мащерка. В прорезите пъхнете тънки парченца чесън и поръсете със зехтин или олио. Нарежете морковите на тънки ивици, а лимона на колелца или половинки. В корема на пъстървите пъхнете резени лимон и чесън (по желание).

В тава сипете морковите овкусете с малко сол и зехтин и поставете пъстървите. Оставете така за около половин час да се овкусят и печете пъстървата до готовност.

Пъстървата с моркови на фурна е много крехка и вкусна, приготвена по този начин. Сервирайте я с бяло вино и се насладете на всяка хапка, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пич

    2 8 Отговор
    Еий..... днес е денят в които ще се яде тази гадост , рибата.....
  • 4 пъстървата ники и шаранката николета

    1 2 Отговор
    яко се буа мазна риба и цацка и рибка алангле . повече рецепти, повече засищане . тъкмо ще вдигнат цените . от украйна е на безценица .
  • 5 Пъстърма

    1 2 Отговор
    По-ДОБРЕ
  • 6 Идеи

    0 1 Отговор
    В нашето семейство тази вечер ще разчупим традицията и по случай празника ще използваме олио, но не готварско, а масажно.Пълни сме с идеи,а времето все не стига да ги реализираме.
  • 7 Аааааа НЕ

    0 0 Отговор
    Рецептата на деня е пълнен шаран с орехи и лук. :Р