Необходими продукти:
- пилешки пържоли - от бут 700 г;
- сол;
- подправка за пиле;
- олио - 2 с.л.;
- гъби - 300 г;
- моцарела - 200 г;
- бяло вино - 100 мл.
Начин на приготвяне:
Започнете с овкусяването на пилешките пържоли. Поръсете ги със сол и подправка за пилешко месо. Ако самата подправка е солена, не добавяйте още сол.
Оставете ги в хладилник за два часа, за да поемат от всички вкусове и аромати и едва след това подредете в тава за печене. Налейте виното в тавата.
Идва ред на гъбите – почистете ги и ги нарежете на половини или на по-тънки филийки. Посипете ги в тавата при пържолите.
Овкусете със сол и олио и сложете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса. След близо 40 минути пържолите са с перфектната златиста коричка. Подредете няколко кръгчета моцарела върху тях и оставете сиренето да се разтопи.
Получава се една съвършена консистенция, наподобяваща мек и ароматен сос, който гарнира крехкото пилешко месо, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 сега пилешкото е от украйна
10:07 09.12.2024
2 Пич
10:23 09.12.2024
3 Баба ви
10:51 09.12.2024
4 Баба Гошка
Коментиран от #5
10:53 09.12.2024
5 Така
До коментар #4 от "Баба Гошка":
Е , но свинското и телешкото не му отстъпват по хормони и антибиотици ! Истината е да вземаш от някой чичо от село !11:27 09.12.2024