Необходими продукти:
- 15-20 сухи червени чушки;
- 250 г зрял боб;
- 1 морков;
- 1 праз лук;
- 1 ч.л. джоджен;
- 1 ч.л. сминдух;
- 1 ч.л. чубрица;
- 1 ч.л. червен пипер;
- 6 с.л. олио;
- 1 ч.л. сол.
Начин на приготвяне:
Бобът се накисва в студена вода и оставя за 10-12 часа да престои. Отцежда се и залива със студена вода колкото да го покрие. Слага се да заври и след 2-3 минути отново се отцежда.
Слага се в тенджера и се налива 2-3 литра студена вода. След като отново кипне, се оставя да се свари за 45-60 минути.
Сушените чушки се слагат в купа и заливат със студена вода. След 2-3 часа, са готови и омекнали за пълнене. Течността се запазва.
Морковите и праза се режат на дребно.
Загрява се олио и зеленчуците се запържват за минута. Слагат се всички подправки и след 20-30 секунди сварения боб.
На слаб огън се разбърква за една-две минути. С тази смес се пълнят чушките.
Отворът на всяка чушка се потапя в купичка с брашно.
В глинен гювеч или тава, се сипват 3-4 лъжици олио.
Слагат се напълнените чушки и поливат с още 2-3 с.л. олио.
Заливат се с 150-200 мл. от течността на сушените чушки.
Гювечът се затваря. Слага се в студена фурна, загрява се до 180ºC и след достигане на тази температура, чушките се пекат за 40 минути, пише zvezdev.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 гробар
ще се носи cмpag и ByHq на paзлoжeнo!
10:31 24.12.2024
4 Хан Ауспух
10:31 24.12.2024
5 Господар
10:34 24.12.2024
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Защо
11:03 24.12.2024
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Явно, че
До коментар #10 от "Тоя":
е един от тях!Коментиран от #12
11:54 24.12.2024
12 И аз
До коментар #11 от "Явно, че":
така си мисля, друг вариант няма.11:58 24.12.2024
13 Само пържоли
12:21 24.12.2024
14 Огретен
14:10 24.12.2024
15 Този коментар е премахнат от модератор.