Необходими продукти:
- 3 стръка стеблена целина;
- 2 моркова;
- 1 глава лук;
- 1–2 скилидки чесън;
- 100 г кускус;
- 1 л пилешки бульон;
- 1 шепа спанак;
- 50 мл зехтин;
- сол на вкус.
За топчетата:
- 400 г кайма смес;
- 1 яйце;
- 50 г сирене пармезан;
- 3 с.л. галета;
- 2 стръка магданоз;
- 1 скилидка чесън;
- сол на вкус;
- зехтин за пържене.
Начин на приготвяне:
1. Почистете и нарежете на дребни кубчета лука, целината, морковите и чесъна.
2. В тенджера загрейте зехтина за супата и запържете за кратко нарязаните зеленчуци.
3. Налейте бульона, посолете и гответе под капак, докато зеленчуците омекнат. Налейте около 1 л вода и оставете да ври на умерен огън.
4. За топчетата смесете каймата с настъргания пармезан и яйцето. Посолете, добавете стрития на паста чесън, галетата и накълцания магданоз.
5. Оформете малки кюфтенца и ги запържете за кратко в загрят зехтин до полуготовност.
6. Сложете кюфтенцата и кускуса във врящата супа и оставете на огъня, докато се сготвят и те.
7. Прибавете листенцата спанак и дръпнете от котлона. Преди сервиране, по желание поръсете с още настърган пармезан и капки зехтин, пише bonapeti.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
10:16 08.01.2025
2 Много вкусно
10:26 08.01.2025
3 Идън
11:27 08.01.2025