Необходими продукти:
- 400 г макарони;
- 1 глава червен лук;
- 1-2 скилидки чесън;
- 1 морков;
- 3-4 кисели краставички;
- 1 малка консерва царевица;
- 1 чаша кисело мляко;
- сол на вкус;
- 150-200 г краве сирене;
- 2 сварени яйца;
- пресен магданоз;
- сладък червен пипер.
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера се слага много вода, след което се слага на котлона и се загрява до кипване.
Добавете малко сол към водата. През това време, докато чакате водата да заври, пригответе зеленчуците. Измийте моркова, обелете го и го нарежете на кръгчета или кубчета.
Обелете лука, след което го нарежете на малки кубчета. Нарежете също на ситно три-четири кисели краставички от буркан.
През това време водата в тенджерата трябва да заври, затова добавете пастата и гответе ал денте, за време според етикета на опаковката.
Добавете нарязания морков да се свари заедно с макароните. Необходимо е само от време на време да се разбърква.
Измийте сварената паста под студена вода и я отцедете добре. Сложете пастата заедно с морковите в отделна стъклена/прозрачна (декоративна) купа.
След това се добавят наситнените кисели краставички и наситнения лук.
Разбъркайте пастата с лъжица. Накрая добавете и сварената царевица от консерва.
След като разбъркате добре салатата, залейте с чаша 180 г течно кисело мляко (може да добавите и повече, ако искате да е по-сочно).
Отгоре настържете около 150 г краве сирене, може и друго по ваш вкус.
След като отново разбъркате салатата, ще ви останат още няколко съставки за добавяне. Изстискайте една-две скилидки чесън през преса или ги нарежете на много ситно.
След това посолете и добавете твърдо сварените яйца, нарязани на кръгчета (или кубчета, както предпочитате). Разбъркайте добре, за да се разпределят съставките равномерно, след което избършете стените на купата с хартиена кърпа.
Украсете отгоре с няколко кръгчета сварени яйца и няколко листа пресен магданоз. На няколко места поръсете малко червен сладък пипер на прах, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Всъщност,
Коментиран от #8
10:07 11.01.2025
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 По италиански
10:57 11.01.2025
5 Гост666
До коментар #2 от "гробар":
А престани бе про.......Стак. и твоя ред идва да гледаш корените на цветята .11:50 11.01.2025
6 Венелина
12:18 11.01.2025
7 Слава
1. Пастата се сваля от огъня 2-3 минути по-рано от това време което е указано на опаковката.
2. Пастата се изцежда, но не се мие. След като се изцеди добре се изсипва в съда в който ще се прави. Поръсва се с малко олио или зехтин, разбърква се добре за да не се слепва и се оставя да изстине. След това се добавят останалите съставки.
13:00 11.01.2025
8 Слава
До коментар #1 от "Всъщност,":
Начинът на хранене при италианците е много различен от нашия. Такива салати се правят през лятото за по-лека храна.13:04 11.01.2025