Необходими продукти:
- картофи - 2 кг;
- чесън - 2-3 скилидка;
- масло - 4 супени лъжици;
- зехтин на вкус;
- салвия - 20 г;
- сол на вкус;
- карамфил - 3 бр.;
- черен пипер (смлян) на вкус.
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите, но не отстранявайте кожата.
Сварете картофите в подсолена вода за 15 минути след кипването ѝ. След това оставете леко да изсъхнат и поставете картофите върху тава за печене. Сложете сол, черен пипер, масло (или гъша мазнина) и една супена лъжица зехтин
Разстелете върху тава за печене, така че да има празнина между картофите. В пространството между тях поставете скилидки чесън – счукани, но необелени.
Печете картофите на 180 градуса за около час. Когато са готови се изваждат и се смачкват малко. След това смесете няколко супени лъжици зехтин с нарязана салвия, залейте картофите и печете още 20 минути, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Трифонка
Коментиран от #3, #8
10:09 01.02.2025
2 Град Козлодуй
10:09 01.02.2025
3 Точно
До коментар #1 от "Трифонка":
И с тези остри подправки!10:19 01.02.2025
4 Ти си
А когато пишете пецепти пишете ги правилно - картофите в този случай трябва да са пресни .....
Коментиран от #5
10:44 01.02.2025
5 По-скоро
До коментар #4 от "Ти си":
"млади", пролетни ...10:54 01.02.2025
6 нннн
11:25 01.02.2025
7 Читател
12:20 01.02.2025
8 Ако
До коментар #1 от "Трифонка":
не знаеш, почти всичките витамини са в обелките.14:36 01.02.2025