Необходими продукти:
- 1 пиле;
- 600 мл прясно мляко;
- 4 скилидки чесън;
- 2 стръка розмарин;
- сол;
- черен пипер.
Начин на приготвяне:
Пилето се поставя в тенджера от йенско стъкло с капак. Залива се с млякото и се овкусява със счукан чесън, сол, пипер и розмарин. Пече се под капак на 200 градуса около час и 45 минути. Накрая може да се намаже с масло и да се пече още 4-5 минути на грил, за да добие хрупкава и златиста коричка.
По желание сосът може да се сгъсти с малко брашно и масло.
По време на печенето не е необходимо пилето нито да се обръща, нито да се долива мляко или друга течност. Благодарение на капака на йенската тенджера, течността циркулира равномерно в съда, пише 1001recepti.com.
Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Град Козлодуй
Коментиран от #5
10:07 20.02.2025
2 Аха...
10:13 20.02.2025
3 Трол
10:15 20.02.2025
4 Хм,
10:16 20.02.2025
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Бройлер
10:26 20.02.2025
7 Шиши
10:33 20.02.2025
8 Aнонимен
11:12 20.02.2025
9 хмм
11:17 20.02.2025