Рецепта на деня: Пиле, печено в прясно мляко

20 Февруари, 2025 10:05 1 859 9

  • пиле-
  • прясно мляко-
  • чесън-
  • розмарин-
  • какво да сготвя

Млякото в тази рецепта прави пилето изключително крехко и разпадащо се от костите

Рецепта на деня: Пиле, печено в прясно мляко - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 пиле;
  • 600 мл прясно мляко;
  • 4 скилидки чесън;
  • 2 стръка розмарин;
  • сол;
  • черен пипер.

Начин на приготвяне:

Пилето се поставя в тенджера от йенско стъкло с капак. Залива се с млякото и се овкусява със счукан чесън, сол, пипер и розмарин. Пече се под капак на 200 градуса около час и 45 минути. Накрая може да се намаже с масло и да се пече още 4-5 минути на грил, за да добие хрупкава и златиста коричка.

По желание сосът може да се сгъсти с малко брашно и масло.

По време на печенето не е необходимо пилето нито да се обръща, нито да се долива мляко или друга течност. Благодарение на капака на йенската тенджера, течността циркулира равномерно в съда, пише 1001recepti.com.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    5 3 Отговор
    Благодаря

    Коментиран от #5

  • 2 Аха...

    4 7 Отговор
    Немска из.г-ца!
  • 3 Трол

    4 3 Отговор
    Може и малко горчица да му сипят.
  • 4 Хм,

    8 5 Отговор
    С бира, вместо мляко е по-вкусно, вЕрвайте ми!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бройлер

    2 8 Отговор
    Млякото в магъзина, не е прясно, а пастьоризирано.
  • 7 Шиши

    3 3 Отговор
    А нещо за прасенце нямате ли?
  • 8 Aнонимен

    1 4 Отговор
    Тази комбинация да се опита от хазарите.
  • 9 хмм

    5 2 Отговор
    Като сгъстите соса с брашно и масло, получавате пиле в бешамел.