Необходими продукти:
- кисело мляко - 400 г;
- яйца - 2 бр.;
- брашно - колкото поеме;
- сода - 1 ч.л.;
- маслини;
- сирене;
- кашкавал;
- чубрица.
Начин на приготвяне:
Разбивате яйцата. Гасите содата в киселото мляко, което трябва да е на стайна температура, и го изсипвате при яйцата. Добавяте брашното до желаната гъстота.
Нарязвате маслините на ситно, настъргвате кашкавал и натрошавате сирене. Изсипвате ги в сместа.
Добавяте чубрица и сол, ако сиренето не е достатъчно солено. Печете тутманика в предварително загрята фурна на 180 °C до готовност.
Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
10:07 27.02.2025
2 Хм,
Коментиран от #4, #7
10:10 27.02.2025
3 грехота във войни, а да се опрасява
10:10 27.02.2025
4 Абсолютно
До коментар #2 от "Хм,":
ако човек ходи на работа сутрин пърженето е табу!Коментиран от #6
10:25 27.02.2025
5 Граовец
Коментиран от #9
10:33 27.02.2025
6 да уточним
До коментар #4 от "Абсолютно":
Ма къде прочете,че се пържи...Пече се на 180 градуса и то в предв. загрята фурна.11:05 27.02.2025
7 да уточним
До коментар #2 от "Хм,":
Това на снимката няма нищо общо с рецептата.11:10 27.02.2025
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Посетител
До коментар #5 от "Граовец":
Поне до кексово тесто. Или питай жената... Така описани съставките, звучи вкусно. Ще видим...11:27 27.02.2025