Необходими продукти:
- свинска пържола - 400 г;
- бейби картофи - 500 г;
- мащерка;
- чесън - 3 скилидки;
- сол;
- черен пипер;
- червен пипер;
- брашно - 40 г;
- яйца - 2 бр.;
- галета - 40 г;
- пармезан - 30 г;
- олио - за пържене.
Начин на приготвяне:
Приготвяне на картофите:
Измийте и сварете картофите за около 20-30 мин., когато са готови, ги отцедете добре и подсушете. След това ги изпържете за около 5 минути на добре загрято олио.
Изкарайте ги на хартия, за да се отцедят от олиото, когато са готови, нарежете чесъна на ситно и го добавете към тях, посолете ги добре и добавете също така и черния пипер и листенцата мащерка, разбъркайте ги добре (по желание може да се добави масло).
Приготвяне на шницела:
Начукайте добре пържолите, без да удряте кокала, овкусете добре със сол и черен пипер. Панирайте, като започнете с брашно, продължите с яйце и завършите с галета. Пържим на почти максимална температура, като можем да използваме олиото от картофите.
Завъртете го и от двете страни, направете същото и с другия. Когато станат златисти, са готови, извадете ги на хартия, да се отцедят от мазнината.
На финала сложете шницелите в чиния и настържете пармезан върху тях, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ДПС
Коментиран от #2, #5
10:14 17.03.2025
2 Некой
До коментар #1 от "ДПС":
Било любимото на ибрикчията!10:21 17.03.2025
3 Тази
10:24 17.03.2025
4 До колкото знам
10:32 17.03.2025
5 ганю
До коментар #1 от "ДПС":
въпросчеабе мюсулманин свинско и червено вино
нито яде нито пие
Приликата между пържолата и жената е че,
и двете като ги начукаш омекват
10:38 17.03.2025