Рецепта на деня: Свински шницели миланезе

17 Март, 2025 10:05 1 080 5

  • шницел-
  • свинска пържола-
  • картофи-
  • италианска кухня-
  • какво да сготвя

По оригинална италианска рецепта

Рецепта на деня: Свински шницели миланезе - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

  • свинска пържола - 400 г;
  • бейби картофи - 500 г;
  • мащерка;
  • чесън - 3 скилидки;
  • сол;
  • черен пипер;
  • червен пипер;
  • брашно - 40 г;
  • яйца - 2 бр.;
  • галета - 40 г;
  • пармезан - 30 г;
  • олио - за пържене.

Начин на приготвяне:

Приготвяне на картофите:

Измийте и сварете картофите за около 20-30 мин., когато са готови, ги отцедете добре и подсушете. След това ги изпържете за около 5 минути на добре загрято олио.

Изкарайте ги на хартия, за да се отцедят от олиото, когато са готови, нарежете чесъна на ситно и го добавете към тях, посолете ги добре и добавете също така и черния пипер и листенцата мащерка, разбъркайте ги добре (по желание може да се добави масло).

Приготвяне на шницела:

Начукайте добре пържолите, без да удряте кокала, овкусете добре със сол и черен пипер. Панирайте, като започнете с брашно, продължите с яйце и завършите с галета. Пържим на почти максимална температура, като можем да използваме олиото от картофите.

Завъртете го и от двете страни, направете същото и с другия. Когато станат златисти, са готови, извадете ги на хартия, да се отцедят от мазнината.

На финала сложете шницелите в чиния и настържете пармезан върху тях, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Подобни новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДПС

    1 1 Отговор
    Това си е чисто наша родопска рецепта. Всички султани идвали тук за да опитат от този деликатес.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Некой

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "ДПС":

    Било любимото на ибрикчията!
  • 3 Тази

    3 1 Отговор
    рецепта няма нищо общо с "миланезе", а дори и с Италия. Но явно сте доста мързеливички да проверите. По-лесно е да се "препише" от някъде, отколкото да хванете една книга за италянската кухня. А там с изненада може да установите, че свинско миланезе няма (е не че не може).
  • 4 До колкото знам

    3 1 Отговор
    Шницелите са без кокал. Месо от свински бут чукнато до 0.3-0.5 дебелина.
  • 5 ганю

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ДПС":

    въпросче
    абе мюсулманин свинско и червено вино
    нито яде нито пие
    Приликата между пържолата и жената е че,
    и двете като ги начукаш омекват