Рецепта на деня: Домашни "Наполеонки"

14 Април, 2025 10:05 2 903 10

  • сладкиш-
  • десерт-
  • наполеонки-
  • бутер тесто-
  • какво да сготвя-
  • милфьой

Сладкиш, известен още като "милфьой"

Рецепта на деня: Домашни "Наполеонки" - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

  • бутер тесто - 500 г;
  • захар - 150 г;
  • ванилова захар - 10 г;
  • жълтъци - 6 бр.;
  • сладкарска сметана - 150 мл;
  • царевично нишесте - 40 г;
  • прясно мляко - 600 мл.

Начин на приготвяне:

Нарязваме тестото на правоъгълници и го изпичаме в предварително загрята фурна на 200 °C. След като стане златисто, го изваждаме и когато изстине, разполовяваме с нож всяко. Разделяме жълтъците, добавяме нишестето, захарта и разбъркваме.

Добавяме прясното мляко и на котлон с непрестанно бъркане сгъстяваме. Разбиваме сметаната на пяна и когато яйчният крем изстине, ги смесваме.

Намазваме като филийка едно правоъгълниче от тестото. Захлупваме с второ и отново намазваме.

Захлупваме с трето и намазваме със сладкарски крем от всяка страна.

Покриваме с трохи, направени от изпеченото бутертесто. Оставете наполеонките да се охладят в хладилника за няколко часа, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Подобни новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    4 4 Отговор
    Знам , че повечето от вас обичат сладкишите , но - бягайте от тях !
  • 2 999

    7 4 Отговор
    Съчетанието сладкиш с плод не е моето. За десерт или едното- или другото.Иначе изглежда съблазнително.

    Коментиран от #3

  • 3 Егати

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "999":

    И живота! Всичко съблазнително е вредно, а всичко гадно е полезно!

    Коментиран от #4

  • 4 999

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Егати":

    Животът е такъв, какъвто САМ си го направиш. А за храната е така- но ти контролираш кое- колко- кога. Пълното лишаване също е вредно.Това на снимката с едно ристрето след обяд... Ммм...

    Коментиран от #5

  • 5 Хайде

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "999":

    Сега да не се съблазняваме , че се заоблизвах ! Аз правя следното - държа печено два три месеца , и после два три дни ям колкото , и каквото си поискам сладко !

    Коментиран от #6

  • 6 999

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хайде":

    След Великден ще си го направя.Сега е време на въздържане от ВСЯКАКВИ съблазни:)Прости ми.

    Коментиран от #7

  • 7 Простено

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "999":

    Да ти е ! И ти прощавай , ако някога си се почувствала засегната от мое изказване ! Относно грехове - не е важно какво влиза в устата , а е важно какво излиза от устата !

    Коментиран от #8

  • 8 999

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Простено":

    Имам контрол и при двете:)Някои казват не- но си мислят- да... Или обратно...При мен няма разминаване...:)

    Коментиран от #9

  • 9 Ааа...

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "999":

    Няма основание за тревога! Жените са много по умни от мъжете, и мисълта им тече със страхотна бързина. Затова устата им няма време да навакса. Оттам са разминавките!
  • 10 прибери си вересиите, Господи

    3 1 Отговор
    Казва се торта/сладкиш Наполеон, а не наполеонки. наполеонки са мъжки дълги долни гащи, ма мисирко