Необходими продукти:
- орехи - 200 г;
- ракия - 50 мл;
- червен пипер - 1 с.л.;
- репи - 2 глави;
- репички - 200 г;
- мед - 30 г;
- оцет - 100 мл;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Накисвате орехите в ракията за 30 минути. След като се мариноват, ги отцеждате и ги овкусявате с червения пипер, солта и черния пипер. Печете ги в предварително загрята фурна на 180° C за 20 минути.
Меда кипвате с оцета и оставяте да се сгъсти. Настъргвате ряпата и репичките и овкусявате със сол и с медения дресинг, след което поръсвате с печените орехи, пише шеф Таньо Шишков в gotvi.lidl.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 дядо поп
Коментиран от #4
10:12 28.12.2023
2 Територианец
10:16 28.12.2023
3 бай Гъдю
10:45 28.12.2023
4 бай Гъдю
До коментар #1 от "дядо поп":
Настъргваме обелено цвекло, морков- 1-2, една НЕ сладка ябълка, смачкана скилидка чесън - по желание, олио, оцет и сол на вкус. Объркваме и внимаваме да не счупим шишето с ракия, защото може да се предизвика удар!Коментиран от #5
10:50 28.12.2023
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 123456
10:40 24.01.2024