Необходими продукти:
- 200 г 70% тъмен шоколад;
- 150 г масло;
- 150 г захар;
- 4 яйца;
- 125 мл мляко;
- 140 г брашно;
- 1 ч.л. бакпулвер;
- щипка сол;
- 300 г пресни ягоди.
За шоколадовия крем:
- 2 ч.ч. сметана;
- 200 г тъмен шоколад.
За ганаша:
- 75 г тъмен шоколад;
- 80 мл. сметана.
Начин на приготвяне:
- Начупете шоколада на квадратчета и поставете в купа заедно с маслото.
- Разтопете на водна баня или в микровълнова фурна.
- Добавете захар и сол и разбийте добре до гладка смес.
- Добавяйте яйцата постепенно, едно след друго, като смесвате между всяко добавяне.
- Добавете мляко, брашно и бакпулвер и разбъркайте, докато стане гладко тесто.
- Печете 30-40 минути и охладете.
- С назъбен нож разрежете тортата на два равни слоя.
- Пригответе крема – сложете една чаша сметана и шоколад в купа и разтопете.
- Охладете сметаната, докато стане напълно студена.
- Смесете с останалата сметана и разбийте, докато получите много гладък и твърд крем.
- Сглобете тортата – поставете първия слой от тортата върху чиния за сервиране.
- Намажете тортата с малко мляко и намажете около една трета от крема на тънък слой.
- Подредете тънки резенчета ягоди плътно върху крема и поставете най-горния слой торта отгоре.
- Намажете тортата с малко мляко и покрийте с останалата част от крема отгоре и отстрани.
- Охладете за два часа в хладилника, за да стегне покритието, пише vsichki-recepti.com.
Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Жоро
Коментиран от #3
10:09 27.03.2024
2 150g масло, само две калории
10:18 27.03.2024
3 В заглавието е
До коментар #1 от "Жоро":
Иначе по-добре, че го няма.11:00 27.03.2024